Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Салат — одна з найрізноманітніших і універсальних страв у світі, але важливо, щоб він був не тільки смачним, але і дуже корисним. А щоб салат вийшов ідеальним, потрібно додати в нього п'ять інгредієнтів. Яких саме?
фото: 1000.menu
Зелень
У зелені міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин, тому додавайте її в салати, а також другі страви та супи. Особливо влітку, коли вона продається на кожному кроці. Цей продукт зробить будь-який салат більш поживним і корисним. Зелень допомагає зміцнити імунітет і дарує заряд бадьорості.
Соковиті фрукти і ягоди
Свіжі фрукти і ягоди — відмінне рішення для будь-якого салату, адже вони відмінно поєднуються з куркою, м'ясом, а також овочами. Використовуйте яблуко персик, гранат, полуницю... Погодьтеся, що звучить дуже апетитно?
Крупи та бобові
У салат можна додати, наприклад, крупи та бобові. Це важливе джерело білка рослинного походження і вітамінів групи В. Крупи та бобові нормалізують роботу травної системи, м'яко очищають організм і надовго заряджають енергією і бадьорістю. Поєднувати ці продукти можна з різними овочами та зеленню.
Білкові продукти
Додавайте в салат білкові продукти, наприклад, яйця, червону рибу, різні морепродукти — вони добре поєднуються з овочами й навіть фруктами. Такі салати виходять дуже смачними, ситними та поживними, а головне — правильно збалансованими.
Рослинні олії
Ще один важливий інгредієнт будь-якого салату — рослинні олії. Включайте у свій раціон не тільки оливкову і соняшникову, але і кунжутну, льняну та арахісову, адже вони мають цілу низку корисних властивостей і подарують вашій страві вишуканий смак.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як може нашкодити організму салат з огірків і помідорів.
Новини