Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Відомий шеф-кухар в Україні та кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився рецептом незвичайного для української кухні, доступного за інгредієнтами морквяного супу-пюре. Подібний рецепт, за словами кухаря, є у шкільному меню. Про це Євген Клопотенко повідомив у Instagram. Він зазначив, що подібний рецепт супу є у шкільному меню, лише адаптований під реалії їдалень.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Водночас зазначив, що принцип всюди однаковий: "навчити українців думати про наші продукти, цінувати їх, спиратися на сезонність та розвиватися через їжу". За словами Клопотенка, багато хто вміє робити суп-пюре. Зате мало хто думав про моркву, як про гідний основний продукт. Але ж логіка її смаку майже така сама, як у гарбуза. Готується цей суп дуже просто та швидко.
Інгредієнти:
250 г моркви;
100 г кореня селери;
100 г цибулі;
1 лавровий лист;
Імбир, кукурудма, сіль, перець – на свій смак.
Потрібно нарізати невеликими шматками моркву, селеру та цибулю. Все обсмажити на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати імбир із куркумою і тримати на сковороді ще 2-3 хвилини. Перекласти овочі в каструлю, залити водою (500 мл), додати|добавляти| лавровий лист і варити 10 хвилин|мінути|. Далі потрібно отримати лавровий лист і збити блендером разом. Після збиття додати сіль-перець та проварити ще 2-3 хвилини. Базилік – за бажанням.
Нагадаємо, лаваш – просто диво кулінарії. З ним можна зробити стільки всього смачного і за кілька хвилин отримати закуску або повноцінний сніданок. Якщо не знаєте, що приготувати на сніданок, крім вівсянки та бутербродів, ви ніколи не готували лаваш із начинкою, пише menunedeli. Розріжте лаваш на смужки завширшки шматочка сиру. Сир розділіть на кілька скибочок, викладіть кожен на смужку лаваша та загорніть рулетом. У сир можна додати помідори та зелень. Віночком збийте яйця із сіллю та перцем. Змочіть рулетики в яєчну суміш та викладіть на суху гарячу сковороду. Обсмажуйте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Новини