Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Якщо любите готувати фарширований перець, можна приготувати чудову заготовку на зиму — законсервувати цілий перець в маринаді. Щоб приготувати фарширований перець, потрібно лише відкрити банку, злити маринад та додати в перці начинку. Для приготування такого фаршированого перцю радять брати міцні, пружні плоди без пошкоджень, які залишаться цілими під час бланшування.
Перець. Ілюстративне фото
Для маринованого перцю потрібно:
перець болгарський;
вода — 2 літри;
сіль -1,5 ст. л;
цукор — 1,5 ст. л;
оцет (9%) — 50 г;
чорний перець горошком — 2-3 шт.;
лавровий лист — 2-3 шт.
Рецепт приготування маринованого перцю
1. Спершу потрібно приготувати банки та кришки — помити та простерилізувати зручним способом.
2. Перець помити, видалити плодоніжку та насіння зробивши зверху отвір. Всередині овочі теж потрібно промити, пише видання “Фокус”.
3. Пробланшувати їх в окропі 3-4 хвилини. Овочі не повинні сильно розм'якнути — мають залишатися цілими. Далі потрібно дати перцю злегка охолонути та розкласти овочі у підготовлені банки. Овочі потрібно розкладати вертикально, отворами догори — так маринад краще просочить перці. Розкладати перці потрібно дуже акуратно, не трамбуючи, щоб вони не потріскалися.
4. Далі потрібно приготувати заливку. У каструлю налити воду, додати сіль і цукор — довести до кипіння і кип'ятити на невеликому вогні приблизно три хвилини.
5. У банку з перцями влити оцет, додати спеції й акуратно залити окропом із сіллю і цукром. Якщо рідини не вистачить, можна долити окропу. Зазначається, що рідина в банці має займати увесь вільний від перців простір.
6. Банки закрити кришками, поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного охолодження.
Нагадаємо: портал “Коментарі” публікував рецепт смачного маринованого перцю на зиму.