Головна Новини Дозвілля рецепти Малиновий тірамісу: легкий рецепт літнього десерту
commentss НОВИНИ Всі новини

Малиновий тірамісу: легкий рецепт літнього десерту

Якщо ви хочете здивувати гостей або побалувати себе вишуканими ласощами, пропонуємо приготувати малиновий тирамісу

26 липня 2024, 12:21
Поділіться публікацією:

У літній період, коли столи буквально ломляться від достатку свіжих фруктів, багато хто шукає нові способи їх використання не тільки у повсякденній кулінарії, а й у приготуванні десертів. Малиновий тирамісу — це не тільки смачні, а й візуально привабливі ласощі, які легко прикрасить будь-який стіл.

Малиновий тірамісу: легкий рецепт літнього десерту

Як приготувати малиновий тірамісу: ідеальне частування

Інгредієнти:

  • Свіжа малина — 500 грам

  • Маскарпоне — 500 грам

  • Цукрова пудра — 100 грам

  • Савоярді (італійські бісквіти) — 200 грам

  • Яєчні жовтки — 4 штуки

  • Екстракт ванілі — 1 чайна ложка

  • Вершки 33-35% — 200 мл

  • Сік лимона — 2 столові ложки

  • Мигдальний або амаретто лікер (за бажанням) — 50 мл

  • Какао-порошок для посипання

Підготовка:

  1. Приготування малинового пюре :

Взяти 300 грам малини, додати до неї 2 столові ложки цукрової пудри та 2 столові ложки соку лимона. Перемішати і залишити на 15 хвилин|мінути|, після чого перебити в блендері до стану пюре.

  1. Крем :

Змішати в глибокій мисці маскарпоне з цукровою пудрою, що залишилася, і ванільним екстрактом. Окремо збити вершки до стійких піків. В іншій мисці збити яєчні жовтки до світлості. Акуратно поєднати всі три маси.

  1. Складання тирамісу :

Вмочити савоярді в малинове пюре змішане з лікером (якщо використовується). Викласти перший шар бісквітів на дно форми.

На бісквіт викласти шар маскарпоне, потім шар малинового пюре.

Повторити шари, доки інгредієнти не закінчаться. Завершити шаром крему.

Посипати верх какао-порошком і прикрасити свіжою малиною, що залишилася.

  1. Охолодження :

Тирамісу необхідно охолодити в холодильнику не менше 4 годин, найкраще на ніч, щоб десерт добре просочився.

Цей рецепт малинового тірамісу не тільки порадує вас та ваших гостей вишуканим смаком, але й додасть яскравих фарб на ваш літній стіл. Насолоджуйтесь кожним шматочком цього чудового десерту!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини