Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Сезон слив у розпалі, а це гарна нагода приготувати смачний пиріг. Рецепт пирога має цікаву історію.
Сливовий пиріг. Ілюстративне фото
Зазначається, що нібито в газеті The New York Times декілька років поспіль публікували цей рецепт пирога зі слив на численні прохання американських домогосподарок. І одного разу головний редактор вирішив поставити крапку — у газеті надрукували рецепт великим шрифтом востаннє — щоби всі охочі могли повісити рецепт на холодильник, пише видання BBC Україна.
Для приготування пирога потрібно:
Цукор — 150 г,
Масло вершкове — 120 г,
Борошно — 150 г,
Яйце куряче — 2 шт.,
Розпушувач тіста — 1 ч. л,
Сіль — щіпка,
Сливи — 12 шт,
Кориця — 1 ч. л.
Покроковий рецепт:
1. Підготувати сливи — добре помити, розрізати навпіл та видалити кісточки.
2. Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. По одному додавати яйця, продовжувати збивати.
3. Поступово всипати борошно та розпушувач, вимішуючи ложкою до однорідності.
4. Тісто вилити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста.
5. Змішати 2 ст. л. цукру та 1 ч. л. кориці. Посипати зверху по сливах.
6. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин — доки підрум'яниться.
Пиріг добре смакує теплим з кулькою ванільного морозива.
Нагадаємо: портал “Коментарі” публікував простий рецепт смачного варення зі слив з шоколадом та коньяком. Додаткові інгредієнти відтіняють смак слив та додають варенню неповторний аромат. Для приготування потрібні сливи, цукор, гіркий шоколад, коньяк (можна замінити на харчовий ароматизатор відповідно до дозування, вказаного на пакуванні), вода.