Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо давно хочете порадувати своїх рідних чимось смачненьким, але часу на випічку у вас немає, запишіть рецепт найніжнішого десерту, який легко готується і виглядає дуже красиво. Що потрібно для приготування?
десерти без випічки / фото: prostovkysno
Інгредієнти: 500 мл молока, 140 г цукру, 100 г білого шоколаду, 60 г вершкового масла, 30 г какао-порошку, 2 яйця, 6 ст. л борошна, 160 г печива.
Для прикраси: 4 ч. л какао-порошку, 40 г печива, 2-3 гілочки м'яти.
Спосіб приготування: за допомогою блендера збийте яйця до однорідної консистенції. У мікрохвильовці або на невеликому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте в нього цукор, борошно і ретельно перемішайте до однорідної маси. Все це поставте на невеликий вогонь. Туди ж влийте молоко і за допомогою вінчика добре перемішайте, потім додайте білий шоколад і змішуйте до його повного розчинення. При постійному помішуванні тонким струменем влийте збиті в блендері яйця. Варіть пудинг до загустіння.
Наступний крок — розділіть пудинг на дві частини. В одну додайте какао-порошок і добре перемішайте, а іншу частину залиште якою є. Після цього, отримані маси наберіть в одноразові кондитерські мішки й дайте їм охолонути при кімнатній температурі.
Тим часом візьміть печиво і зробіть з нього крихту. Можна використовувати будь-яке, але ідеально для десерту підійде "Орео".
Тепер можна приступати до викладання десерту. Візьміть склянку, додайте в неї шар шоколадного пудингу, потім шар звичайного, і так чергуйте. Потім відправте десерт в холодильник на 30-40 хвилин. Перед подачею посипте какао, додайте печиво і гілочку м'яти. Приємного чаювання!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати шоколадний торт в мікрохвильовці.
Новини