Рубрики
МЕНЮ
Гриниченко Дима
Відомий український кухар Євген Клопотенко назвав найпопулярніший рецепт 2020 року в сім'ях нашої країни. За його словами, це блюдо готували найчастіше.
Фото: klopotenko.com
Про це Клопотенко повідомив у своєму Telegram-каналі.
Найпопулярнішим рецептом 2020 року серед українців стали класичні сирники. Кухар зазначив, що його це не дивує, адже блюдо цього заслуговує.
• Сир — 400 грамів
• Яйце — 1
• Борошно — 3 столові ложки
• Цукор — 3 столові ложки
• Соняшникова олія для смаження — 3-4 столові ложки
• Щіпка солі — 1
• Ванільний цукор — 10 грамів
Перекладіть сир в скляну миску, після чого додайте сіль, яйце, цукор і ванільний цукор.
Головне, щоб сир був сильно вологим і не дуже кислим. У магазинах купуйте сир в м'яких пакетах. Перемішаєте всі інгредієнти в мисці до однорідної маси, найкраще це робити звичайною виделкою.
Коли зробите сирну суміш — додайте 3 столові ложки пшеничного борошна, а якщо сир буде занадто мокрим, то додайте ще одну ложку борошна, головне, щоб сирники вийшли ніжними.
Змочіть руки соняшниковою олією і скочується з сирної маси кульки діаметрів 3-4 сантиметри, а потім приплюсніть їх, щоб вийшли невеликі сирники.
Запаніруйте їх в борошні, щоб вони не втрачали форму і смажилися до кірки.
Розігрійте пательню з 3-4 столовими ложками соняшникової олії на середньому вогні, її потрібно добре розігріти, вогонь при смаженні зменшувати не потрібно.
Слідкуйте, щоб страва не пригоріла, щоб отримати золотисту скориночку, потрібно обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з усіх боків.
Після бражки покладіть сирники на паперовий рушник, а після посипте цукровою пудрою, додайте варення або сметану.
Читайте також рецепти найгарячіших зимових напоїв.
Новини