Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Для смачного і ситної вечері відмінно підійде яловичина, тушкована в пиві. Якщо ви ще жодного разу не використали хмільний напій для приготування м'яса, тоді спішіть спробувати. Алкоголь під час готування випаровується, роблячи м'ясо більш м'яким, а ще залишає приємний аромат. Рецептом страви поділилося видання Smak.
Інгредієнти: 300 г яловичини (м'якоть), 2 ріпчасті цибулі, 1 морква, 4-5 картоплі, 30 г вершкового масла, 1 ст. л борошна, 1 склянка світлого пива, 1 лавровий лист, перець-сіль (до смаку).
Спосіб приготування: М'ясо наріжте тонкими скибочками, відбийте, посоліть, поперчіть, посипте подрібненим лавровим листом. Покладіть в скляний посуд, залийте пивом і витримуйте в холоді кілька годин. Після цього вийміть з пива, обсушіть й обваляйте в борошні.
Розтопіть масло, покладіть м'ясо та обсмажте його з двох сторін. Овочі почистьте і наріжте. М'ясо вийміть з посуду, покладіть туди цибулю і моркву і пасеруйте 2 хв на сильному вогні. Під час приготування перемішайте один-два рази.
На підготовлені овочі викладіть м'ясо, зверху — нарізану кружечками картоплю, влийте половину пива, в якому вимочувалося м'ясо, і тушкуйте в закритому посуді при середньому вогні, приблизно 15 хв. Час від часу помішуйте, при необхідності підливайте пиво. Подавайте страву в гарячому вигляді разом з гарніром.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому небезпечно смажити червоне м'ясо
Новини