Головна Новини Дозвілля рецепти Грибні страви: смачні рецепти для кожного дня та свят
commentss НОВИНИ Всі новини

Грибні страви: смачні рецепти для кожного дня та свят

Рецепти з грибів дозволяють приготувати смачні страви

4 вересня 2024, 11:16
Поділіться публікацією:

Гриби – це справжній подарунок осені, який дарує нам природу. Вони додають особливого аромату та смаку будь-якій страві. Грибні страви – це не тільки смачно, а й корисно, адже гриби багаті на вітаміни та мінерали. Давайте разом розкриємо секрети приготування смачних грибних страв!

Грибні страви: смачні рецепти для кожного дня та свят

Смачні рецепти страв з грибами

Підзаголовки та рецепти

Грибний суп – класика жанру

Інгредієнти:

  1. 300 г свіжих грибів (шампіньйони, лісові)

  2. 1 цибулина

  3. 2 картоплини

  4. 1 морква

  5. 2 л води

  6. Сіль, перець за смаком

  7. Зелень (петрушка, кріп)

Приготування:

  1. Гриби нарізати, цибулю і моркву дрібно посікти.

  2. Обсмажити цибулю і моркву на олії до золотистого кольору.

  3. Додати гриби і смажити ще 5 хвилин.

  4. Картоплю нарізати кубиками і додати в каструлю з водою.

  5. Додати обсмажені овочі з грибами, посолити, поперчити.

  6. Варити суп до готовності картоплі.

  7. Перед подачею посипати зеленню.

Гриби в сметанному соусі – ніжне задоволення

Інгредієнти:

  1. 500 г свіжих грибів

  2. 1 цибулина

  3. 200 мл сметани

  4. 2 столові ложки борошна

  5. Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Гриби нарізати, цибулю дрібно посікти.

  2. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати гриби і смажити до готовності.

  3. В окремій мисці змішати борошно зі сметаною, додати трохи води і добре перемішати.

  4. Додати соус до грибів, посолити, поперчити і тушкувати 5-7 хвилин.

Грибна піца – смачна вечеря для всієї родини

Інгредієнти:

  1. Тісто для піци

  2. 200 г свіжих грибів

  3. 1 цибулина

  4. 100 г сиру

  5. Томатний соус

  6. Сіль, перець, інші улюблені спеції

Приготування:

  1. Розкачати тісто, викласти його на деко.

  2. Змастити тісто томатним соусом.

  3. Гриби нарізати, цибулю дрібно посікти і обсмажити.

  4. Викласти гриби з цибулею на тісто, посипати сиром і спеціями.

  5. Випікати в розігрітій духовці до золотистої скоринки.

Корисні поради

Які гриби обирати? Для приготування страв краще обирати свіжі гриби. Якщо ви використовуєте сушені гриби, їх потрібно попередньо замочити у воді.

Як правильно чистити гриби? Гриби слід чистити сухою щіткою або ножем. Не мийте гриби під проточною водою, оскільки вони вберуть у себе багато води.

Як зберігати гриби? Свіжі гриби зберігайте в холодильнику не більше 2-3 днів. Сушені гриби зберігайте в сухому темному місці.

Які спеції додавати до грибних страв? До грибних страв добре підходять такі спеції, як чорний перець, паприка, часник, петрушка, кріп, лавровий лист.

Грибні страви – це безмежний простір для кулінарних експериментів. Спробуйте різні рецепти, додавайте свої улюблені інгредієнти і насолоджуйтесь смачними та ароматними стравами!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини