Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Пора заготовок на зиму триває. На цей раз ми розповімо, як замаринувати гриби. Рецепт маринованих опеньків з кропом і лавровим листом розмістило "Сегодня".
Інгредієнти: 2-3 кг опеньків, 1 л води, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. солі, 3 ст. ложки 9% оцту, 5-7 горошин чорного перцю, 2-3 лаврових листки і 1-2 парасольки кропу.
Спочатку відсортуйте маленькі гриби. Ніжки відріжте наполовину. Має вийти близько 1,5-2 кг маленьких або середніх опеньків.
Потім гриби добре промийте, дайте воді стекти. Ще раз промийте.
Далі викладіть опеньки в каструлю, залийте холодною водою і дайте закипіти. Злийте воду, промийте гриби.
Потім залийте ще раз водою і після закипання варіть 10-15 хвилин. Додайте сіль, цукор і спеції з розрахунку на 1 літр води 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка солі, 5-7 горошин чорного перцю, 2-3 лаврових листки, 1-2 парасольки кропу або 1/4 ч. ложки насіння кропу. Додайте 70% оцтову есенцію з розрахунку на 1 літр води 1/2 ч. ложки або 3 ст. ложки 9% оцту.
Після виловіть шумівкою і перекладіть опеньки в банки, заливши їх залишками води з каструлі.
Тепер закатайте кришками, накрийте пледом і дайте охолонути.
Нагадаємо, ми писали, як приготувати грибний паштет з вершковим сиром.
Новини