Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Одним з найпопулярніших і найсмачніших напоїв у холодну погоду є глінтвейн. Він допомагає зігрітися та підіймає настрій. Але треба вміти правильно його приготувати. Експерти назвали 5 основних секретів.
5 секретів смачного глінтвейну (фото з відкритих джерел)
Є безліч різних рецептів приготування напою, але основою завжди є вино та прянощі, а смак вже у кожного виходить різним.
Щоб глінтвейн вийшов смачним та ароматним, необхідно дотримуватись наступних правил:
— Вино в процесі приготування не повинне кипіти. Його потрібно нагріти до 70 градусів, інакше напій готувати далі особливо нема сенсу.
— Усі спеції, фрукти та інші добавки потрібно додавати у вино під час приготування, а не після.
— Для приготування глінтвейну варто вибирати червоні вина – столові, напівсолодкі та напівсухі. Не заощаджуйте, адже якість напою залежить від смаку вина, на основі якого він робиться.
— Не грійте глінтвейн двічі, краще одразу правильно розраховуйте свої порції.
— Коли знімаєте каструлю з плити – дайте напою настоятися щонайменше 15 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати безалкогольний глінтвейн, тоді за основу можна взяти звичайний виноградний сік, але не дуже солодкий.
Нагадаємо, в холодну погоду потрібно зігріватися смачними напоями, одним із яких є глінтвейн. У помірних кількостях він допомагає організму, зокрема зміцнює імунітет, підвищуючи його опір до сезонних вірусів. Представляємо вам рецепт ароматного глінтвейну з медом.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що червоне вино допомагає знизити рівень поганого холестерину, а його антиоксиданти сприяють кращому кровообігу.
Новини