Головна Новини Дозвілля рецепти Горіховий Спас: три рецепти смачної випічки з горіхами
commentss НОВИНИ Всі новини

Горіховий Спас: три рецепти смачної випічки з горіхами

Спробуйте приготувати з горіхами пірог-«п'ятихвилинку», шоколадно-горіхові тістечка і медово-горіховий кекс з фініками

29 серпня 2020, 12:00 comments1127
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 29 серпня, багато українців святкують Горіховий Спас. З цієї нагоди ми зібрали три ідеї для приготування смачної випічки з горіхами. Рецепти опублікував портал "Смачно.Юа".

Горіховий Спас: три рецепти смачної випічки з горіхами

Горіховий пиріг "П'ятихвилинка"

Інгредієнти: 2 ч. л. ванільного цукру, 150 г подрібнених волоських горіхів, 100 г вершкового масла, 3/4 склянки цукру, склянка борошна, 1 ч. л. розпушувача тесту, два яйця, 125 мл молока. Спочатку збийте яйця міксером в пишну піну, поступово додаючи ванільний цукор і цукор. Борошно з'єднайте з горіхами і розпушувачем. Потім розтопіть масло і злегка остудіть, після влийте тонкою цівкою до яєць, продовжуючи збивати. У яєчно-масляну суміш поступово додайте горіхово-борошняну суміш і молоко, перемішайте. Форму змастіть маслом, час виливати тісто. Дно краще застелити пергаментним папером, щоб було легше витягувати пиріг. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 25-30 до "сухого сірника".

Шоколадні тістечка з горіхами

Інгредієнти: 240 г цукру, 120 г борошна, 120 г какао, половина ч. л. солі, 230 г вершкового масла, чотири яйця, половина ч. л. ванілі, 110 г волоських горіхів, 75 г шоколадної стружки. Спочатку викладіть горіхи і помістіть в розігріту духовку до 180 градусів на 7-10 хвилин. Перекладіть деко і дайте горіхам охолонути. Потім в глибокому посуді з'єднайте цукор, какао, ванілін, сіль і борошно, додайте заздалегідь розтоплене масло — перемішайте. Тепер збийте яйця, додайте горіхи і шоколадні стружки, перемішайте. Далі застеліть дно форми пекарським папером, викладіть тісто і рівномірно розподіліть. Зверху посипте волоськими горіхами. Випікайте 25-30 хвилин в розігрітій духовці при 180-200 градусах.

Медовий кекс з горіхами і фініками

Інгредієнти: 100 г фініків, 50 г волоських горіхів, 220 г меду, 120 г вершкового масла, 150 мл молока, два яйця, 220 г борошна, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. кориці. Розтопіть вершкове масло і перемішайте з медом до отримання однорідної маси. Далі влийте молоко і перемішайте. Тепер розбийте яйця в окрему миску і збовтайте вилкою. Помішуючи, поступово влийте медову суміш. Після змішайте просіяне борошно, корицю і соду. А потім порціями додайте в рідку суміш, кожен раз перемішуючи. Поріжте горіхи і фініки на шматочки, половину — додайте в тісто. Після змастіть маслом форму для кексу і присипте борошном. Додайте тісто, зверху посипте фініками і горіхами. Випікати кекс потрібно близько 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці.

Раніше ми розповіли рецепт макового пирога до чаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини