Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Олів'є — один з обов'язкових салатів на святковому столі в новорічну ніч. Рецепт страви був придуманий в 1860-х роках і належить шеф-кухарю московського ресторану "Ермітаж" французу Люсьену Олів'є. Спочатку до складу салату входили картопля, свіжі огірки, смажений рябчик, каперси та оливки. А для заправки класичного олів'є використовували соуси "Провансаль" і "Кабуль". Рецептом оригінального олів'є, але в якому, правда, замість дефіцитних рябчиків — яловичий язик, поділився кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: Bene Gusto
Салат: 5 картоплин (близько 450 г), 300 г вареного яловичого язика, 1-2 свіжих огірки, 50 г оливок, 30 г каперсів, 200 г майонезу на перепелиних яйцях.
Майонез: 5 перепелиних яєць, 200 г рослинної олії, 1 ст.л лимонного соку, 1 ч.л цукру, 1/2 ч.л солі, 1/2 ч.л гірчиці, перець на смак.
Спочатку окремо відваріть картоплю і яловичий язик, додайте спеції для аромату.
Далі наріжте кубиками очищену картоплю, мова і огірок. Оливки можна додати цілком, а можна і порізати. Відправте в миску також каперси. Посоліть і поперчіть на смак. Заправте майонезом, перемішайте і можете подавати до столу.
Для приготування заправки на перепелячих яйцях у чашу блендера потрібно закласти всі інгредієнти. Занурте ручний блендер в чашу таким чином, щоб конус із ножем повністю накрив жовтки. Увімкніть режим "турбо", якщо такого немає — максимальну швидкість, і близько 5-10 секунд (залежно від потужності вашого блендера) тримайте нерухомо, поки на дні не з'явиться емульсія. Тепер можна трохи піднімати ніжку, поки вся олія не з'єднається з отриманою масою. Досить буде 30-40 секунд, щоб приготувати цей соус.
Раніше портал "Коментарі" розповів, як засолити червону рибу до новорічного столу.
Новини