Головна Новини Дозвілля рецепти Головна страва святкового столу: рецепт запеченої качки в духовці
commentss НОВИНИ Всі новини

Головна страва святкового столу: рецепт запеченої качки в духовці

Качка в сидрі з мандаринами і яблуками підкорить всіх гостей

7 грудня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Запечена в духовці качка — коронна страва святкового столу. Приголомшливий рецепт качки з прянощами та мандаринами опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Головна страва святкового столу: рецепт запеченої качки в духовці

Фото: Bene Gusto

Знадобляться такі інгредієнти: 1 качка (близько 2 кг), 500 мл сидру, 4 великих мандарини, 3 яблука, 2 гілочки свіжого розмарину, 1 суцвіття бодяну, 1 паличка кориці, сіль і перець.

Качку помийте і просушіть. При необхідності приберіть залишки пір'я. Видаліть шию і крайню фалангу на крилах — при запіканні вона швидко засмажується.

Качину тушку натріть сумішшю солі та перцю. У сотейник вилийте сидр, вичавить сік двох мандаринів, додайте розмарин, паличку кориці та бодян. Поставте на плиту і підігрійте на середньому вогні, щоб спеції розкрилися і віддали аромат сидру. Кип'ятити суміш не потрібно.

Залийте качку ароматним сидром зі спеціями та відправте маринуватися на дві-три години. Через годину переверніть тушку, щоб м'ясо рівномірно промаринувалося з усіх боків.

Коли м'ясо замаринується, злийте рідину. Начиніть качку яблуками та мандаринами й "зашийте" тушку. Якщо у вас немає спеціальних кулінарних ниток і голки, можна зробити це за допомогою зубочисток. Проколюємо шкіру з двох сторін перпендикулярно розрізу на відстані близько 1-2 сантиметрів. Потім стягуємо зубочистки за допомогою щільної нитки.

Запікайте 1,5-2 години при температурі 180 градусів. Якщо качка швидко зарум'яниться, але не встигне приготуватися, можна прикрити її зверху фольгою. Перед подачею приберіть нитку і зубочистки. Смачного!


Раніше портал "Коментарі" розповів, як приготувати смачний і ситний теплий салат з грибами та спаржею — знахідку для вегетаріанця і тих, хто дотримується посту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини