Головна Новини Дозвілля рецепти Додайте незвичайний інгредієнт: рецепт смачного маринаду для шашлику
commentss НОВИНИ Всі новини

Додайте незвичайний інгредієнт: рецепт смачного маринаду для шашлику

Якщо хочете приготувати незвичайний та смачний маринад для шашлику, обов'язково додайте один незвичайний інгредієнт

5 травня 2022, 05:30
Поділіться публікацією:

Існує безліч рецептів маринаду для шашлику, які надають йому вишуканий та неповторний смак. Хтось додає в маринад вино для більшої пікантності, хтось — кефір, щоб м'ясо було ніжніше. Однак мало хто знає про те, що за допомогою лише одного простого інгредієнта можна зробити ваш шашлик ідеальним. Йдеться про звичайний чай.

Додайте незвичайний інгредієнт: рецепт смачного маринаду для шашлику

Як замаринувати шашлик (фото з відкритих джерел)

Інгредієнти: 1,5 кг свинини, 50 г чорного заварного чаю, 1-1,3 л води, 3 шт. цибулі, сіль, спеції (за смаком).

Спосіб приготування: для початку купіть чорний заварний чай, без добавок і ароматизаторів. Листя чаю перекладіть у глибоку ємність і залийте окропом. Дайте заварці настоятися і повністю охолонути.

Поки чай остигає, наріжте цибулю кільцями. М'ясо наріжте на маленькі шматочки. Додайте до м'яса сіль та спеції за смаком. З приправ можете вибрати чорний мелений перець коріандр, чебрець, майоран, паприку, шафран, гвоздику. Якщо віддаєте перевагу суміші спецій, то підійде хмелі-сунелі. Туди входять базилік, кінза, майоран, кріп, червоний перець, чорнобривці. Приправа додасть шашлику споконвічно грузинський смак та аромат.

Добре перемішайте м'ясо зі спеціями. Потім додайте цибулю і знову перемішайте. Візьміть сито та процідіть у м'ясо заварку чаю. Вона повинна повністю покривати м'ясо та цибулю. Накрийте ємність з шашликом кришкою і відправте в холодильник на ніч. Засмажте м'ясо на шампурах. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що настав травень, з яким відкривається "сезон шашликів". І попри те, що війна затьмарює весну та теплі дні, багато українців, які зараз перебувають у безпеці, за бажання можуть дозволити собі відволіктися та порадувати себе смачним м'ясом. Як його вибрати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини