Головна Новини Дозвілля рецепти До чого може призвести відмова від хліба
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого може призвести відмова від хліба

Зокрема, у цих 15 відсотків добровольців відзначалася найменша ймовірність розвитку депресії, дихальної недостатності та тяжких хронічних захворювань, включаючи рак, діабет, ішемічну хворобу серця та інсульт.

17 лютого 2022, 15:12
Поділіться публікацією:

Повністю відмовлятися від вживання багатого клітковиною хліба, як це багато хто практикує з дієтичних міркувань, не рекомендують. Цей продукт не просто корисний для організму, а й у деяких випадках навіть незамінний. Як розповіли фахівці з Сіднейського університету, у ході масштабного десятирічного дослідження вчені спостерігали за раціоном та станом здоров'я понад 1500 добровольців віком від 49 років. Про це пише solofood. Повідомляється, що на старті експерименту ніхто з них не страждав на будь-які серйозні недуги, у тому числі онкологічними та серцево-судинними захворюваннями. Через десять років у 15 відсотків учасників дослідження, які отримували вуглеводи з продуктів, багатих на клітковину, показники стану здоров'я були кращими, ніж у тих, хто відмовляв собі в їжі з високим вмістом клітковини – хліб, а також висівки, овочі та фрукти, зазначили автори роботи.

До чого може призвести відмова від хліба

Рецепт - фото з відкритих джерел

Зокрема, у цих 15 відсотків добровольців відзначалася найменша ймовірність розвитку депресії, дихальної недостатності та тяжких хронічних захворювань, включаючи рак, діабет, ішемічну хворобу серця та інсульт. Фахівці відзначили, що хоча б два шматочки чорного хліба в добовому раціоні необхідні навіть тим, хто сидить на дієті: фігурі це точно не зашкодить.

Нагадаємо, з початку року в Україні суттєво подорожчали продукти соціального значення. Ціна навіть на найдешевші сорти хліба підскочила в середньому на п'ять гривень. Однак це ще не межа. Хлібопекарі будуть змушені підвищувати ціни своєї продукції. Про це у коментарі виданню "Голос" розповів експерт із соціальних питань Андрій Павловський.

За його словами, в Асоціації хлібопекарів заявляли, що у зв'язку з подорожчанням газу виробникам доведеться піднімати вартість, оскільки в собівартість хліба закладено ціну на енергоресурси і вона становить 70%. Сюди додаються витрати на транспорт. Тож ціна на хліб зросте на 25-30%. Крім того, експерт додав, що подорожчання соціально значущих продуктів харчування негативно відбивається насамперед на незаможних верствах населення. Хоч і український уряд заявляв, що завдяки державному регулюванню цін мешканці країни не повинні відчути зростання цін на них. При цьому товари соціальної значущості все одно дорожчають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини