Головна Новини Дозвілля рецепти Дефіцит солі в Україні: Клопотенко назвав продукти, що зможуть її замінити у їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит солі в Україні: Клопотенко назвав продукти, що зможуть її замінити у їжі

Евген Клопотенко радить, що до їжі треба додавати менше солі, то вона буде корисніша

28 травня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Через війну в Україні — дефіцит солі, з прилавків магазинів люди розкупили останні залишки. А ціни в українських супермаркетах на цю продукцію різко зросли. Відомий український ресторатор та кухар Евген Клопотенко розповів, чим можна замінити сіль. Про це він написав у соціальній мережі.

Дефіцит солі в Україні: Клопотенко назвав продукти, що зможуть її замінити у їжі

В Україні виник дефіцит солі (фото з відкритих джерел)

На думку Евген Клопотенка, до їжі треба додавати менше солі, то вона буде корисніша та ваші рецептори вже на другий день звикнуть до іншого смаку їжу. Окрім цього, є багато продуктів, які можуть компенсувати сіль у їжі.

"Котики, розумію, що з сіллю трохи зникло відчуття стабільності. То як з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо ви таки маєте сіль, то додавайте її менше. Тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до того їли забагато солі. Це реально буде трохи корисніша історія. Другий момент: щоб компенсувати сіль у їжі — додавайте продукти, що вже є солоними. Соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець. Якщо є розсіл з минулорічних огірків/помідорів, то додайте трохи у борщ, і це зробить його солоним",- радить Клопотенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому на прилавках продається дорога сіль із-за кордону та що з іншими солеварнями в Україні. В Україні виник дефіцит солі, через те, що війна зупинила роботу ДП "Артемсіль". З прилавків зникла продукція, окрім цього її вартість дуже зросла, а на полицях з'явилася сіль із-за кордону. Але, виявляється, що в Україні є солеварні не тільки на Донбасі, але й на західній Україні, які просто занепали.
 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини