Головна Новини Дозвілля рецепти Ця ягода уповільнить усі процеси старіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця ягода уповільнить усі процеси старіння

Крім того, весь склад ягід чорниці знижує ризик розвитку захворювань нервової системи.

15 грудня 2021, 01:00
Поділіться публікацією:

Про позитивні властивості чорниці знали ще наші пращури. У народній медицині є чимало рецептів, головний інгредієнт яких – чорниця. До речі, мало хто знає, що корисні речовини, що входять до складу чорниці, безпосередньо беруть участь у виробленні колагену. Одна з головних переваг чорниці – антоціанін, пише elementaree.

Ця ягода уповільнить усі процеси старіння

Старіння - фото з відкритих джерел

Це рослинна речовина із групи флавоноїдів. Їй ягода винна своїм насичено-синім кольором. А ось для людини користь антоціаніну полягає в його потужній антиоксидантній дії. Говорячи простою мовою, речовина забезпечує чорниці здатність виводити з організму шлаки та токсини, що прискорюють процес старіння. Висновок напрошується сам собою: більше чорниці – довша молодість. Крім того, весь склад ягід чорниці знижує ризик розвитку захворювань нервової системи, серцево-судинних та онкологічних захворювань, а також має імуномодулюючі та гепатопротекторні властивості.

Нагадаємо, правильне харчування — основа здоров'я. Є продукти, які "крадуть" молодість, а є ті, що її продовжують. Нутриціолог Катерина Йенсен на своїй сторінці в Instagram розповіла, що треба додати до раціону, щоб уповільнити старіння. той овоч багатий на клітковину, фолієву кислоту, калій, холін, каротиноїди та інші корисні речовини, що очищають організм від токсинів, захищають від вільних радикалів, заряджають енергією та зміцнюють імунітет.

Свіжий сік, салати зі свіжого і вареного буряка, борщі — це відмінні варіанти. Какао або дуже темний шоколад У цьому продукті багато флавоноїдних сполук, які мають протизапальну дію. Цей антиоксидант бореться із вільними радикалами, що призводять до передчасного старіння. Окрім цього, какао активує серотонін, який робить нас щасливими. На день можна вживати до 30 г 85%-го шоколаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини