Головна Новини Дозвілля рецепти Чому корисно регулярно їсти рис
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому корисно регулярно їсти рис

Ця каша - джерело корисних для організму вуглеводів

8 лютого 2022, 06:35
Поділіться публікацією:

Рис – найчастіший гість на нашому столі. І не дарма. Це поживна та корисна крупа, що містить 8 видів амінокислот, корисні жири, а також велику кількість вітамінів та мінералів. Ця каша — джерело корисних для організму вуглеводів, що заряджають людину енергією, пише finecook. Для шанувальників дієт рис становить особливий інтерес, оскільки він сприяє як нормалізації роботи метаболічної системи, а й прискоренню процесу обміну речовин.

Чому корисно регулярно їсти рис

Рис - фото з відкритих джерел

Рис – джерело складних вуглеводів, важливих амінокислот, вітамінів та мікроелементів. У ньому містяться вітаміни групи B (В1, В2, В3 та В6), що впливають на нервову систему. Також у рисі є вітаміни РР, Е, каротин, фосфор, калій, залізо, цинк, кальцій, марганець, мідь, селен та йод. Білий рис легко засвоюється, в ньому мало клітковини і при правильному приготуванні не викликає проблем зі шлунком. Це корисно для тих, хто страждає на печію або нудоту, а також через загострення дивертикуліту та хвороби Крона.

Нагадаємо, всі знають, що імунна система людини найбільш вразлива в осінньо-зимовий період, тому "підхопити" застуду або грип не складає труднощів. Але є продукти, що сприяють зміцненню імунітету. Експерт Марина Кумеріна розповіла, яку кашу варто додати до раціону. Фахівець вважає, що восени своє меню необхідно збагачувати перловкою, тому що в ній містяться вітаміни А, В, D, Е, кальцій, магній, залізо селен, фосфор та інші речовини, які підтримують організм у тонусі, посилюючи його захисні функції. У цій каші багато складних вуглеводів, які довго перетравлюються та добре насичують, додаючи організму енергії. А ще вживання перловки не пов'язане з різкими стрибками рівня цукру в крові. Експерт зазначила, що перлова каша добре підійде і для сніданку, і для обіду, і для вечері. Її можна вживати з м'ясом, овочами, а ще з крупи можна зробити смачні котлети, салати та медові козинаки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини