Головна Новини Дозвілля рецепти Чим корисна для здоров'я гостра домашня аджика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисна для здоров'я гостра домашня аджика

Легенда каже, що аджика відома з тих давніх часів, коли сіль коштувала дуже дорого і була доступна далеко не кожному

3 лютого 2022, 04:00
Поділіться публікацією:

Багато хто сприймає гостру їжу як апріорі не корисну для здоров'я. Однак, це не так. Гаряча аджика є основним продуктом південної кухні. Легенда каже, що аджика відома з тих давніх часів, коли сіль коштувала дуже дорого і була доступна далеко не кожному, пише foodandhealth. Регулярне вживання аджики дає змогу зміцнити імунітет, посилити захисні сили організму. Фітонциди рослин, що містяться в аджиці, допомагають вбивати віруси і бактерії. Цей продукт корисно використовуватиме профілактики респіраторних захворювань, особливо вірусного характеру. Аджика, що містить томатний сік або пасту, крім спецій також корисна для організму. Корисні властивості томатного соку посилюють користь цього продукту.

Чим корисна для здоров'я гостра домашня аджика

Рецепт - фото з відкритих джерел

Пекучість і гострота, властиві аджиці, посилюють енергетичний потенціал людини, надають сили, підвищують активність, вважається також, що аджика збільшує сексуальну силу. Додавши до страви аджика, отримуємо результат:

відновлення та зміцнення імунітету

відсутність у блюді хвороботворних мікробів

попередження виразки шлунка

розв'язання проблем із шлунково-кишковим трактом

покращення обміну речовин

стабілізація кровообігу

Нагадаємо, артрит є найпоширенішим захворюванням опорно-рухового апарату. Його симптоми включають біль у суглобах, запалення та обмеження рухів. Експерти кажуть, що запобігти недузі або знизити її ознаки можна за допомогою кількох спецій. Експерти з Arthritis Foundation з'ясували, що вживання деяких продуктів та спецій може допомогти полегшити біль у суглобах, пов'язаний з артритом. Суглоби та інші частини тіла можуть спалахувати, а деякі спеції блокують розвиток запалення. До цього списку входить імбир, куркума та кориця – одні з найкращих видів спецій для захисту від болю у суглобах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини