Головна Новини Дозвілля рецепти Булочки з корицею: покроковий рецепт для домашньої випічки
commentss НОВИНИ Всі новини

Булочки з корицею: покроковий рецепт для домашньої випічки

Домашні булочки з корицею: покрокова інструкція

15 жовтня 2024, 01:00 comments1062
Поділіться публікацією:

Домашні булочки з корицею давно стали популярним вибором для тих, хто цінує свіжу випічку. Цю нескладну страву можна приготувати на власній кухні, дотримуючись простих кроків. Ми пропонуємо покрокову інструкцію, яка дозволить приготувати ароматні булочки з корицею навіть новачкам у кулінарії.

Булочки з корицею: покроковий рецепт для домашньої випічки

Булочки з корицею та цукром

Інгредієнти для тесту:

  • 500 г борошна

  • 250 мл молока

  • 100 г цукру

  • 80 г вершкового масла

  • 2 яйця

  • 7 г сухих дріжджів (або 20 г свіжих)

  • 1/2 чайної ложки солі

Інгредієнти для начинки:

  • 100 г цукру (переважно коричневого)

  • 2 столові ложки меленої кориці

  • 50 г вершкового масла|мастила|

Інгредієнти для глазурі (за бажанням):

  • 100 г цукрової пудри

  • 2 столові ложки молока

Покрокова інструкція:

Крок 1. Підготовка тесту

Спочатку необхідно підігріти молоко до температури близько 35-37°C. Молоко не повинно бути занадто гарячим, щоб не зашкодити дріжджі. Розчиніть дріжджі у теплому молоці та додайте одну столову ложку цукру. Залишіть суміш на 10 хвилин у теплому місці до утворення піни — це буде сигналом, що дріжджі активувалися.

Крок 2. Заміс тесту

В окремій мисці змішайте борошно, що просіює, цукор і сіль. Введіть у суміш яйця та розтоплене вершкове масло. Потім додайте дріжджову суміш. Почніть тісто замішувати: спочатку використовуйте ложку, потім руки. Тісто має вийти м'яким та еластичним. При необхідності можна додати трохи борошна, але не переборщіть, щоб булочки не вийшли занадто щільними.

Після замісу накрийте миску з|із| тестом кухонним рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час тісто повинне збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.

Крок 3. Підготовка начинки

Поки тісто піднімається, можна приготувати начинку. Для цього змішайте цукор з корицею та розтопіть вершкове масло. Підготовлену суміш залиште на столі до моменту формування булочок.

Крок 4. Формування булочок

Коли тісто підніметься, обережно обомніть його руками і перекладіть на присипану мукою поверхню. Розкотіть тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 см. Змастіть поверхню тіста розтопленим вершковим маслом, потім посипте рівномірно сумішшю цукру і кориці.

Згорніть тісто в щільний рулет і розріжте його на рівні частини завтовшки приблизно 3-4 см. Це будуть майбутні булочки.

Крок 5. Випікання булочок

Застеліть лист пергаментним папером або змастіть його маслом. Викладіть булочки зрізом вниз на деко на невеликій відстані один від одного. Накрийте лист рушником і залиште булочки підходити ще на 20-30 хвилин.

Розігрійте духовку до 180 °C. Випікайте булочки в розігрітій духовці 20-25 хвилин|мінути| до появи золотистої скоринки. Готовність можна перевірити, проткнувши булочку зубочисткою: якщо вона виходить сухою, значить булочки готові.

Крок 6. Приготування глазурі (за бажанням)

Якщо ви хочете покрити булочки глазур'ю, змішайте цукрову пудру з молоком до однорідної маси. Полийте глазур'ю булочки, поки вони ще теплі.

Готові булочки з корицею можна подавати до чаю, кави або просто як самостійну страву. Завдяки м'якому тесту та ароматній начинці вони відмінно підійдуть як для сніданку, так і для перекусу протягом дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини