Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Випічка може бути не тільки смачною та ароматною, але ще і корисною. Порадуйте своїх домашніх морквяним тортом — легким, ніжним десертом, який прикрасить будь-яке чаювання. Його рецептом, який розповіла кулінар Ліза Глінська, поділилося видання Smak.
Інгредієнти: 4 моркви, ½ ст. кокосової стружки, ½ ст. волоських горіхів і білих родзинок, 3 ст. л. меду, 200 г кисломолочного сиру, 1 ч. л. цедри лимона, 3 яйця, 2 банани, 15 шт. фініків, 6 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. вівсяних пластівців, ½ ч. л. кориці, мускатного горіха і кардамону (меленого).
Спосіб приготування: Очистьте моркву і натріть її на дрібній тертці. Банани та фініки подрібніть до однорідної маси й збийте їх в блендері разом з яйцем. Додайте пластівці, мускатний горіх, кардамон і корицю, а також трохи солі. Все ретельно перемішайте. Далі в суміш додайте моркву, кокосову стружку, горіхи та родзинки. Вимісити тісто.
Візьміть форму для запікання, залийте в неї тісто і відправте його в духовку на 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування глазурі візьміть сир, сік лимона і мед — перемішайте. Змастіть сумішшю торт і посипте подрібненими горіхами. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати морквяно-апельсиновий суп.
Новини