Головна Новини Дозвілля рецепти Аджика зі слив: простий рецепт смачного соусу на зиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Аджика зі слив: простий рецепт смачного соусу на зиму

Простий рецепт смачної аджики на зиму зі слив

17 вересня 2025, 12:19
Поділіться публікацією:

Сливи фактично універсальний фрукт — може стати основою багатьох закруток на зиму — варення, компотів, джемів і не тільки. Зі слив також варять смачні соуси. Спробуйте аджику зі слив з часником та гострим перцем — вона виходить незвичайна та ароматна. Це навіть не аджика, а більше гострий сливовий соус, який добре підходить до м'яса.

Аджика зі слив: простий рецепт смачного соусу на зиму

Аджика зі слив. Ілюстративне фото

Для соусу потрібно: 

Сливи — 2 кг, 

Часник — 200 г, 

Перець гострий свіжий — 3-4 шт., 

Томатна паста — 2 ст. л, 

Цукор — 200 г,

Сіль — 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування: 

1. Спершу потрібно підготувати банки — простерилізувати зручним способом. Кришки прокип'ятити. 

2. Добре помити сливи, видалити кісточки, почистити часник, гострий перець помити — відрізати хвостики. Все подрібнити м'ясорубкою (використовувати насадку з найдрібнішими отворами)

3. Додати цукор, томатну пасту та сіль. Після закипання варити 20-25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, щоб соус не пригорів.

4. Гарячу суміш розлити в банки, закатати кришками, поставити банки на кришки під ковдру до повного охолодження.

Поради: 

Щоб соус був менш гострий можна використовувати меншу кількість перцю.

За 5 хвилин до готовності можна ще раз подрібнити соус в каструлі занурювальним блендером. Так суміш буде більш однорідною.

Варити більше ніж 25 хвилин не варто інакше зникне гострота.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав рецепт смачної закуски на зиму з баклажанів. Овочі можна не тільки смажити, а й маринувати на зиму. За цим рецептом баклажани будуть схожі на гриби — особливої пікантності та “грибного” смаку надає часник. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини