Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Сливи фактично універсальний фрукт — може стати основою багатьох закруток на зиму — варення, компотів, джемів і не тільки. Зі слив також варять смачні соуси. Спробуйте аджику зі слив з часником та гострим перцем — вона виходить незвичайна та ароматна. Це навіть не аджика, а більше гострий сливовий соус, який добре підходить до м'яса.
Аджика зі слив. Ілюстративне фото
Для соусу потрібно:
Сливи — 2 кг,
Часник — 200 г,
Перець гострий свіжий — 3-4 шт.,
Томатна паста — 2 ст. л,
Цукор — 200 г,
Сіль — 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
1. Спершу потрібно підготувати банки — простерилізувати зручним способом. Кришки прокип'ятити.
2. Добре помити сливи, видалити кісточки, почистити часник, гострий перець помити — відрізати хвостики. Все подрібнити м'ясорубкою (використовувати насадку з найдрібнішими отворами)
3. Додати цукор, томатну пасту та сіль. Після закипання варити 20-25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, щоб соус не пригорів.
4. Гарячу суміш розлити в банки, закатати кришками, поставити банки на кришки під ковдру до повного охолодження.
Поради:
Щоб соус був менш гострий можна використовувати меншу кількість перцю.
За 5 хвилин до готовності можна ще раз подрібнити соус в каструлі занурювальним блендером. Так суміш буде більш однорідною.
Варити більше ніж 25 хвилин не варто інакше зникне гострота.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав рецепт смачної закуски на зиму з баклажанів. Овочі можна не тільки смажити, а й маринувати на зиму. За цим рецептом баклажани будуть схожі на гриби — особливої пікантності та “грибного” смаку надає часник.