Головна Новини Дозвілля психологія Які психологічні пастки заважають вибратися з бідності
commentss НОВИНИ Всі новини

Які психологічні пастки заважають вибратися з бідності

Експерти розповіли, що часом люди самі блокують собі вихід із бідності та злиднів за допомогою психологічних особливостей: що потрібно позбутися

7 лютого 2022, 12:25
Поділіться публікацією:

Кожна людина хоче бути фінансової незалежною та успішною, але не всім вдається досягти цієї мети. Річ у тому, що багато людей самі блокують собі шлях до багатства та стабільності. В чому може бути проблема?

Які психологічні пастки заважають вибратися з бідності

Що заважає вибратися з бідності (фото з відкритих джерел)

Низька самооцінка

Люди, у яких низька самооцінка, не вірять у себе і свої сили, тому переконані в тому, що у будь-якій справі їх настане провал. Вони бояться ризикувати, боятися рухатися далі, побоюючись, що зроблять лише гірше. І низька самооцінка здатна блокувати можливість розвиватися, брати участь у цікавих проектах, шукати нові джерела заробітку.

Стрес

Постійний стрес вибиває людину з колії, підвищуючи її тривожність, страх, занепокоєння та інші порушення. Через постійну нервову напругу зникає можливість адекватно оцінювати ситуацію та обстановку, а це веде до низки неправильних рішень та помилок.

Постійна безпорадність

Якщо людина потрапляє в ситуацію, не здатну контролювати, стає безпорадною і починає залежати від інших, втрачаючи здатність самостійно приймати рішення. Такі люди погоджуються на низькооплачувану роботу, заганяючи себе у кут і не даючи вибратися із фінансових проблем.

Негативні установки

Експерти кажуть, що до бездіяльності можуть спричинити й негативні психологічні установки. Наприклад, думка про те, що всі багаті люди – злочинці та заробляють гроші незаконним шляхом. І людина перестає прагнути великих доходів, вважаючи, що доведеться переступати закон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у нашому лексиконі є безліч необдуманих фраз, які несвідомо та підступно підводять до бідності. Тому читайте, щоби не повторювати помилок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини