Головна Новини Дозвілля психологія Гід по сексуальності: які бувають види орієнтації та що потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Гід по сексуальності: які бувають види орієнтації та що потрібно знати

Експерти розповіли, що таке сексуальна орієнтація, які існують її види та що потрібно коротко знати про кожного

31 січня 2022, 18:40 comments34820
Поділіться публікацією:

Американський біолог Альфред Кінсі в 1948 склав шкалу сексуальної орієнтації, показавши весь спектр типів сексуальності, відомих в той час. Але з кожним роком він поповнюється, тому що люди більше розуміють себе та природу свого потягу.

Гід по сексуальності: які бувають види орієнтації та що потрібно знати

Види сексуальної орієнтації (фото з відкритих джерел)

Автосексуальність

Цей термін означає відсутність сексуального потягу до будь-якої людини, попри стать, орієнтацію та зовнішність, окрім до самого себе. Автосексуал бачить привабливим себе настільки, що йому не цікавий ніхто з оточуючих.

Асексуальність

Є люди, яким взагалі нецікавий секс – це і є асексуали. Їх не приваблюють ні жінки, ні чоловіки. Асексуальність не передбачає закритого способу життя, просто люди з такою орієнтацією не отримують фізичного та емоційного задоволення від інтимних стосунків з іншими.

Бісексуальність

Це романтичний, сексуальний потяг або сексуальна поведінка як до чоловіків, так і до жінок. Бісексуали однаково відчувають фізичний порив до представників обох статей.

Гетеросексуальність

Найпоширеніша сексуальна орієнтація у світі. Гетеросексуальність має на увазі романтичний і сексуальний потяг до людей протилежної статі.

Гомосексуальність

Варіант сексуальної поведінки, у якому людина відчуває потяг представникам своєї статі. Це чоловіки, яким подобаються чоловіки, та жінки, яких приваблюють жінки – всі належать до цієї категорії.

Пансексуальність

Це вид орієнтації у якому людині можуть сподобатися жінки, чоловіки, трансгендери, інтерсексуали (люди, які не визначилися зі своєю статевою приналежністю).

Сколіосексуальність

Ця орієнтація передбачає потяг до небінарних персон або трансгендерів. Небінарні люди не відносять себе до конкретної статі, а у трансгендерів ґендерна ідентичність не відповідає фізіологічній статі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому люди змінюють орієнтацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини