Головна Новини Дозвілля психологія Як зрозуміти, що людина бреше: названий простий спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що людина бреше: названий простий спосіб

Поведінку брехунів намагаються давно вивчити

14 січня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Група вчених з Великобританії та Нідерландів провела цікаве дослідження, спрямоване на розпізнавання обману. Їм вдалося з'ясувати одну цікаву деталь.

Як зрозуміти, що людина бреше: названий простий спосіб

як зрозуміти, що людина вас обманює (кадр з фільму "Теорія брехні")

Фахівці запросили для участі в експерименті 98 чоловіків, вік яких стає 18-36 років. Їх попросили вирішити складні головоломки, збрехавши, що насправді вони легкі й швидко вирішуються. Ця інформація повинна була сприяти тому, щоб учасники вправно і більш витончено брехали своїм співрозмовникам. Перед початком дослідження на кожного чоловіка наділи спеціальні датчики, які фіксували їх руху тіла.

Виявилося, що ті добровольці, яким доводилося докладати максимум зусиль, щоб співрозмовник повірив в їх брехню, неусвідомлено імітували рухи своїх опонентів. І чим складніше був обман, тим точніше брехуни копіювали поведінку своїх співрозмовників.

Експерти кажуть, що це пов'язано з тим, що складний обман вимагає великої розумової роботи й тіло змушене імітувати рухи іншої людини, щоб не генерувати їх самостійно.

У дослідженнях, що проводилися до цього часу, вся увага була сфокусована на людині, яка бреше і мало хто аналізував поведінку її співрозмовника. Але вченим вдалося заповнити цю прогалину і знайти ще одну ознаку, яка вказує на чисту брехню.

Нагадаємо, психолог Людмила Артем'єва розповіла про п'ять основних ознак, які говорять про те, що співрозмовник вас обманює. Варто дуже пильно придивитися до його поведінки та жестів. 

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали п'ять схем обману, які використовують шахраї при працевлаштуванні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини