Головна Новини Дозвілля психологія Як запобігти сварок з дитиною. Поради психологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як запобігти сварок з дитиною. Поради психологів

Психологи пропонують декілька простих, але дієвих порад, які допоможуть обійти сварки стороною

7 грудня 2020, 22:26
Поділіться публікацією:

Іноді елементарні дитячі капризи можуть спровокувати дорослих на агресію, яка призведе до зайвих конфліктів та образ, а що збільшить прірву між рідними людьми.

Як запобігти сварок з дитиною. Поради психологів

Тому психологи пропонують декілька простих, але дієвих порад, які допоможуть обійти сварки стороною. 

Зробіть глибокий вдих та запитайте себе

Часто під час навіть простої розмови людину можуть захопити емоції, які призводять до необдуманих дій. Коли все виходять з-під контролю, дорослі можуть серйозно образити дитину та усугубити ситуацію. 

Видихніть та запитайте себе, чи потрібен вам цей конфлікт? Зазвичай відповідь буде "Ні". Перенесіть свої думки в інше місце, уявіть як трохи згодом ви розслабляєтесь в ванній, а ваші стосунки з дитиною все такі ж теплі.

Візьміть до уваги думку дитини

Зазвичай дорослі вважають себе розумнішими, та не беруть до уваги думку дитини, яка часто може бути цілком конструктивною. Дайте можливість висловити дитині свою точку зору та прислухайтесь до неї, адже влада над дитиною не виключає факту, що в неї є своя правда.

Надайте самостійності

Ситуація, коли батьки вказують дитині, що робити, та позбавляють права вибору, може призвести до непорозумінь. Дайте можливість вирішати, не будьте категоричними, поясніть, чому саме так треба робити, донесіть, що хочете зробити лише краще і надайте право обрати.

Запобігайте повторень конфліктів

На помилках треба вчитися. Після кожного конфлікту робіть висновки, та наступного разу будьте більш розумними. Причини сварок зазвичай однакові, тому проаналізуйте свою поведінку та поведінку дитини, та не наступайте на одні й ті самі граблі.

Проблема поколінь — це дуже давня тема, не варто залишати все як є, зрозумійте, що все знаходиться у ваших руках та будьте щасливі.

Раніше "Коментарі" писали про те, як зробити фото, яке зацікавить не тільки Вас.

Крім того, портал розповідав про ігри на телефоні, які допоможуть вбити час.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини