Головна Новини Дозвілля психологія Як швидко впоратися із хвилюванням і перестати нервувати: дієві способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко впоратися із хвилюванням і перестати нервувати: дієві способи

Фахівці розповіли, як впоратися із хвилюванням

3 лютого 2022, 20:15
Поділіться публікацією:

Аби перестати хвилюватись, необхідно розуміти, що вас турбує  в ситуації і виконати маніпуляції, які додадуть вам впевненості. Однією з причин вашого особистого неспокою є хвилювання від власної невпевненості за позитивне вирішення якоїсь дії чи процедури переговорів.

Як швидко впоратися із хвилюванням і перестати нервувати: дієві способи

Фахівці розповіли, як перестати хвилюватися (фото з відкритих джерел)

 

Дієвий спосіб перестати нервувати – глянути  власному  вигадкам в очі. Для цього потрібно написати на папері чого і чому ви лякаєтесь. Така процедура допоможе визначити слабке місце, підкоригувати його і створити собі захист від ймовірного ризику. Підготовка і детальне планування майбутньої події додасть більше впевненості в позитивному рішенні ситуації.

Дієвий метод, це — ймовірний перегляд ситуації. Ви маєте уявити, як йдете до трибуни, саме з неї ви будете спілкуватись з аудиторією, чи ви вже маєте зустріч з діловим партнером, з яким у вас попереду запланований процес переговорів Пережиті вашою уявою хвилювання, реально виявляться не наскільки сильними.

 Коли маєте вироблений план дій, а хвилювання вас не полишають, потрібно відволіктись на повсякденні питання побуту. Наприклад, подумати про час для прибирання чи приготування їжі.
Коли ви в стані неспокою  на початку зустрічі або заходу, то необхідно попити чаю чи щось з’їсти. Коли людина не голодна, вона спокійна. Це пояснюється ще первинними інстинктами. Голодний мисливець весь у напрузі  в процесі добування їжі і — розслаблений, коли вже поглинув свою здобич.

Не потрібно зловживати фразами: "Мені здається" або "Можливо", "Не знаю".  І слідкувати за тим, щоб не вживати їх занадто часто. Адже таким способом ми підкреслюємо власну невпевненість і програмуємо свою майбутню поведінку.

 Аби не хвилюватись перед  своїм виступом на публіці, потрібно дотримуватись простого правила – сконцентруватись на одному предметі  і дивитись на нього 2-3 хвилини. Такий прийом мікромедитації допоможе  уникнути зайвих хвилювань.
"Усе проходить, і це пройде", –  цю  фразу було викарбувано  на персні, який за переказами носив  цар Соломон. Цю пораду  потрібно згадати в  ситуації, коли ви хвилюєтесь  і налаштувати себе на наступних  подіях, житті  після  проведення міроприємства,  яке  пов’язане зі страхом  та хвилюваннями.
Також корисними є дихальні вправи, які допоможуть здолати  вашу нервозність:глибокий вдих й  інтенсивніші та частіші дрібні видихи.
 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те,  як заспокоїти нерви на робочому місці.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини