Супермаркети є основним джерелом продуктів харчування для багатьох сімей, а методи внутрішнього маркетингу, такі як розміщення реклами продукту, можуть вплинути на вибір товарів покупцями.
Саутгемптонський університет провів дослідження, в ході якого з'ясувалося, як потрібно правильно розташувати в магазині товар, щоб покупцям хотілося купувати більш здорову їжу. Про це повідомляє PLOC MEDICINE.
Згідно з проведеним дослідженням, відвідувачі супермаркету стали частіше купувати свіжі фрукти та овочі після того, як їх перенесли ближче до входу. Разом з тим кондитерські вироби та інші продукти, які не є здоровою їжею, були прибрані з касової зони та прилеглих проходів.
Дослідники зазначають, що продажі солодощів та іншої шкідливої їжі впали, а овочів і фруктів — зросли. Так, за тиждень у кожному магазині, де проводили дослідження, купили на 1500 кондитерських виробів менше.
Після перенесення овочів і фруктів із задньої частини магазину в передню покупці придбали майже 10 тисяч додаткових порцій. Таким чином, встановивши "здорове планування", можна вплинути на вибір покупців на користь здорової їжі.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало, що в Австралії жінка зустріла пітона, який виліз із полиці в супермаркеті. Очевидиця неймовірного зняла на відео свою зустріч із незвичайним "покупцем". Детальніше про це читайте у
нашій статті.
Також портал "Коментарі" повідомляв, що британські вчені з'ясували, як правильно харчуватися на роботі та у школах. Детальніше читайте в матеріалі на
нашому сайті.
Правильне розташування товару в магазині. Фото з відкритих джерел