Головна Новини Дозвілля психологія Як перестати залежати від думки оточуючих
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перестати залежати від думки оточуючих

Психологи розповіли, як позбутися від звички підлаштовуватися весь час під чужі стереотипи та думки

14 червня 2021, 01:10
Поділіться публікацією:

Більшість людей, на жаль, сильно залежать від думки оточуючих, вони боятися пліток, осуду і розмов, тому часто не наважуються на вчинки, які могли б змінити їхнє життя на краще. Психологи розповіли, як перестати залежати від думки чужих людей і позбутися від звички всім догоджати.

Як перестати залежати від думки оточуючих

як перестати залежати від думки оточуючих (фото з відкритих джерел)

Підіймайте самооцінку

Експерти кажуть, що найчастіше від думки оточуючих залежать люди з низькою самооцінкою. Невпевнена в собі людина починає шукати підтримку і схвалення ззовні, не розуміючи, що робить собі тільки гірше. Підвищуйте свою самооцінку і не сумнівайтеся у своїх силах!

Усвідомте, що всі унікальні

Неможливо подобатися всім підряд, просто запам'ятайте це і перестаньте догоджати чужим людям. Кожна людина унікальна, у неї є свої бажання, потреби, принципи та бачення тієї чи іншої ситуації. І бути іншим — це нормально.

Прийміть факт, що люди можуть заздрити

Буває так, що люди несвідомо негативно можуть висловитися на вашу адресу, таким чином, виправдовуючи власні невдачі. Якщо ваше нове придбання або новий успіх не схвалили, цілком ймовірно, що людина внутрішньо обурюється, що не може собі такого дозволити або хоча б на крок наблизитися до вашого рівня.

Зрозумійте, що деякі особистості самостверджуються за ваш рахунок

Коли в житті не вдається зайняти своє місце і вибитися у вищі кола суспільства, критики починають самостверджуватися за рахунок більш успішних людей. Намагайтеся обмежити коло спілкування з такими людьми.

Позбавтеся від перфекціонізму

Психологи кажуть, що люди, які залежать від чужої думки, часто страждають синдромом відмінниці / відмінника. Це коли будь-яку роботу, незалежно від того, для себе її робить людина або для когось, вона намагається виконати на 100%, без вад. А коли це не виходить, вона звинувачує себе за недосконалість. Позбавтеся від цього синдрому, дозволяйте собі помилятися й отримувати цінний досвід.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як навчитися бути оптимістом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини