Головна Новини Дозвілля психологія Як не розлучитися з чоловіком і не зійти з розуму, сидячи вдома з дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не розлучитися з чоловіком і не зійти з розуму, сидячи вдома з дітьми

Під час вагітності у вас були грандіозні плани про рівноправність мами й тата, про взаємодопомогу і гармонію в родині. Але тепер реальність та обурення запанували в світі, перевернутому з ніг на голову. Кілька порад про те, як ви і ваш чоловік можете змінити свій розпорядок дня й не зійти з розуму, сидячи вдома з дітьми.

20 жовтня 2020, 14:44
Поділіться публікацією:


Як не розлучитися з чоловіком і не зійти з розуму, сидячи вдома з дітьми

Фото: twiy.ru

У багатьох сім'ях вимушений карантин посилив і без того невеселу ситуацію. З тих пір, як ми опинилися за гратами, всі батьки подвоїли час, який вони витрачають на домашні справи і спостереження за дистанційним навчанням дітей. Але згідно зі звітом Boston Consulting Group, матері присвячують цим обов'язкам на 15 годин в тиждень більше, ніж татусі.

Чомусь ми всі ще думаємо, що коли-небудь з'явиться фея-хрещена, змахне своєю чарівною паличкою і ... чоловіки раптом почнуть робити половину жіночої роботи. Тим не менш, не існує шлюбу з рівним розподілом обов'язків, стверджують психологи. Вашою метою повинна бути справедливість і ось кілька способів, як її досягти.

Говоріть вголос про те, що відчуваєте

Обурення, яке відчувають багато мам, часто виникає через те, що їм просто відмовляють у допомозі без обговорення. Такі заяви, як: "Я хочу, щоб ти зробив більше" або "Я хочу, щоб ти більше поважав мене", занадто розпливчасті. Постарайтеся висловлювати свої почуття, не звинувачуючи партнера: "Я відчуваю себе пригніченою, тому що планую і готую сім обідів і вечерь в тиждень" або "Я відчуваю стрес через те, що мені постійно доводиться стежити за шкільними заняттями наших дітей". Потім запропонуйте кілька конкретних рішень.

Складіть основний список справ

Подібно до того, як фінансовий бюджет запобігає перевитратам коштів, розбивка завдань запобігає надмірній або недостатній участі кожного з батьків. Крім очевидних завдань (приготування їжі та оплата рахунків), додайте і такі завдання як, контроль за часом, який дитина проводить за грою в планшет і т.д.

Робіть те, що у вас добре виходить, а по неділях виділіть 30 хвилин, щоб обговорити подальші плани і відкоригувати ваш основний список завдань. Встановіть нагадування на обох телефонах, щоб не забути про щотижневі зустрічі. Крім практичних питань, зустріч повинна зачіпати й більш глибокі емоції, які виникають протягом тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини