Головна Новини Дозвілля психологія Як налагодити здорові стосунки з партнером
commentss НОВИНИ Всі новини

Як налагодити здорові стосунки з партнером

Для виховання дітей і підтримки міцних відносин з чоловіком вам не потрібен буклет з інструкціями - достатньо лише кількох порад від провідних фахівців в області психології.

21 жовтня 2020, 15:50
Поділіться публікацією:


Як налагодити здорові стосунки з партнером

Фото: womanless.ru

Турбота про себе

Щоб стати хорошим партнером у відносинах, потрібно переконатися, що задовольняються ваші основні потреби, такі як здорова їжа, фізичні навантаження і повноцінний сон. Ще один аспект турботи про себе — робити те, що приносить вам задоволення і дарує щастя, наприклад обід з друзями або читання книги. І якщо ви відчуваєте себе пригніченою, важливо взяти тайм-аут замість того, щоб сказати партнеру слова, про які можете пошкодувати пізніше.

Торкайтеся один одного частіше

Психологи стверджують, що дотик один до одного означає: "Ми в одній команді". Дотик допомагає парам підтримувати зв'язок і пом'якшує удар від неминучих щоденних поразок у сімейному житті. Торкайтеся чоловіка за межами спальні — це допоможе знизити стрес і налагодить між вами зв'язок.

Знайдіть час для побачень

Психологи підкреслюють важливість проведення часу наодинці зі своїм партнером, особливо якщо ви є батьками або у вас завантажений робочий графік.

Ваш партнер — це не ви

Коли ви засмучені будь-якою проблемою, спробуйте сказати: "Я засмучена через те, що ти зробив. Можеш допомогти мені зрозуміти, що з тобою відбувається?" Якщо ви підходите до виходу з ситуації з цікавістю, а не засудженням, ви приймаєте інший спосіб сприйняття світу вашим чоловіком. Це зменшить конфлікти та призведе до гармонійних відносин.

Незгода = можливість

Пам'ятайте, що пари, які знаходяться в міцних довірчих відносинах, розглядають розбіжності як можливість зрозуміти внутрішній світ свого партнера, а не  сприймають їх як боротьбу, яку необхідно "виграти".

Просіть, а не звинувачуйте

Якщо для вас щось є дійсно важливим, попросіть про це. Ви можете не погодитися, але коли ми не просимо того, чого хочемо, наша потреба виходить назовні зазвичай у формі скарги або звинувачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини