Головна Новини Дозвілля психологія Як комп'ютерні ігри шкодять дітям: вчені провели дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Як комп'ютерні ігри шкодять дітям: вчені провели дослідження

Експерти розповіли про те, як комп'ютерні ігри впливають на школярів

26 травня 2021, 19:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені з США та Китаю повідомили, що за результатами їхніх досліджень комп'ютерні ігри можуть нашкодити шкільній успішності дітей.

Як комп'ютерні ігри шкодять дітям: вчені провели дослідження

Шкода комп'ютерних ігор для школярів. Фото з відкритих джерел

За словами експертів, у дітей, які грають в ігри або користуються комп'ютером більше однієї години на день, знижується успішність у школі. Однак вони зазначили, що це стосувалося тільки тих дітей, які проводили багато часу за комп'ютером саме в будні дні. Про це повідомляє видання Computers in Human Behavior.

Під час дослідження вчені з'ясували, що 40% китайських школярів користувалися комп'ютером і грали у відеоігри більше однієї години в будні дні, а решта 60% — на вихідних. Далі вчені пов'язали отримані результати з успішністю дітей у навчальних закладах.

Фахівці дійшли висновку, що у тих дітей, які проводили багато часу за комп'ютерними розвагами по буднях, падала шкільна успішність, а також вони нудьгували під час занять. А діти, які робили це вихідними, не отримували такого негативного результату.

Також вчені вважають, що помірна кількість годин, проведена школярами за комп'ютерними іграми у вихідні, навпаки пішла їм на користь.

Для довідки: Британські вчені теж вважають, що комп'ютерні ігри можуть позитивно позначатися на розвитку дитини. Вони зазначили, що у дітей, які проводили за комп'ютерними іграми не більше однієї години на день, спостерігався більш врівноважений емоційний стан, ніж у тих, хто не грав взагалі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, скільки хвилин можна приймати душ без шкоди для здоров'я. Також інформувало про те,  які небезпеки для здоров'я таїть у собі кондиціонер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини