Головна Новини Дозвілля психологія Як і чому між двома людьми пробігає «іскра»
commentss НОВИНИ Всі новини

Як і чому між двома людьми пробігає «іскра»

Напевно, кожен чув фразу: «Між ними пробігла іскра»

5 жовтня 2020, 15:20 comments1692
Поділіться публікацією:

Бувають ситуації, коли ви знайомитеся з людиною і через пару хвилин спілкування розумієте, що ви подружитеся, хоча абсолютно один про одного нічого не знаєте. Це і є та "іскра", яка допомагає вам зблизитися. Колумбійський психолог Майя Россіньяк-Милон пояснила, через що вона виникає між людьми, передає BBC.

Як і чому між двома людьми пробігає «іскра»

Експерт розповіла, що при спілкуванні з незнайомою людиною може виникнути миттєва симпатія, тому розмова стає легкою, відбувається обмін історіями, жартами та т.д. У таких випадках кажуть: "Між ними пробігла іскра" і це відноситься не тільки до любовної симпатії, а й дружньої. Чому так відбувається?

Психолог пояснює, що важливу роль відіграє не тільки людина, з якою йде розмова, але і теми, які ви зачіпаєте в розмові. Якщо люди однаково дивляться і реагують на одні й ті ж речі та більше говорять не про себе, а про навколишній світ, швидше за все, вони мають "загальне осмислення світу". Якщо говорити простіше, то почуття близькості народжується завдяки спільним поглядам на життя.

Експерти з'ясували, що закохані пари, у яких є "відчуття спільної реальності" набагато відданіше і ближче один до одного, тому що "переживають світ однаково".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому в стосунках корисно брати паузу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини