Головна Новини Дозвілля психологія Вчені з'ясували, чому нам буває сумно в свята
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чому нам буває сумно в свята

Вважається, що відчувати перед святами або після них легкий смуток, абсолютно нормально

21 жовтня 2020, 13:58
Поділіться публікацією:

Як часто буває, що ми чекаємо якесь свято, а після його закінчення нас долає смуток, правда? Або туга може з'явитися ще до початку святкових днів. Чому так відбувається з'ясував експерт з Центру емоційного здоров'я університету Маккуорі Дженні Хадсон, передає видання lux.

Вчені з'ясували, чому нам буває сумно в свята

Чому нам буває сумно в свята. Фото: unsplash

Так, фахівець упевнений в тому, що людина відчуває легку меланхолію перед своїм днем народження або іншим святом, тому що відбувається певний когнітивний дисонанс, коли її очікування не збігаються з реальністю.

Інша причина смутку може ховатися в небажанні людини займатися попередньою підготовкою: вибирати подарунки, замовляти місце для проведення або небажанням готувати святкові страви. Також Дженні додав, що саме в такі дні люди люблять аналізувати прожиті дні та згадувати минуле.

А ось туга після новорічних свят може з'явитися через те, що наші очікування від минулого року сильно розходяться з реальністю. В такий момент людині може здаватися, що цей час був досить важким і стресовим, і ці думки позбавлять її можливості повністю насолодитися святковою метушнею.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Мережі перерахували найгірші подарунки на день народження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини