Головна Новини Дозвілля психологія Вчені пояснили, чим корисний сон в одному ліжку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, чим корисний сон в одному ліжку

У первісну вибірку увійшли дані більше 5000 чоловік

21 травня 2021, 01:51
Поділіться публікацією:

Одружені люди відчувають більш тривалу фазу глибокого сну, відому як сон з швидким рухом очей, допомагає формувати спогади і регулювати емоції. Як це працює? Автори дослідження спиралися на дані, отримані в ході дослідження Sleep Heart Health Study, метою якого було виявлення зв'язку між порушеннями сну і серцево-судинними захворюваннями, інсультом та іншими причинами смерті, пише dreams.

Вчені пояснили, чим корисний сон в одному ліжку

Сон (фото з відкритих джерел)

У первісну вибірку увійшли дані понад 5000 осіб. Надалі автори нового дослідження вивчили дві підгрупи людей. До першої групи увійшли одружені люди, в другу — ті, хто ніколи не був одружений. Як показало дослідження, ті, хто спали в одному ліжку довше були в фазі сну зі швидким рухом очей в порівнянні з людьми, спали в різних ліжках. Різниця склала близько 10%.

Автори запропонували кілька пояснень отриманих результатів. Можливо, на більш тривалий REM-сон впливає тепло, що виходить від тіла партнера. Це допомагає створити більш комфортні умови і забезпечити більш стабільний сон. Крім цього, присутність партнера може забезпечувати почуття безпеки протягом ночі, що також може допомогти в регулюванні сну.

Як повідомляли раніше вчені  відзначають, що безсоння і інші порушення сну, якщо їх ігнорувати, можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, наприклад, до ожиріння, хвороб серця або цукрового діабету. Але виправити проблему можна, як виявилося, за допомогою шафрану — дуже корисною і однією з найдорожчих прянощів в світі. Дослідження показало, що вживання 15 мг шафрану 2 рази в день протягом місяця покращує якість і тривалість сну. При цьому помітні зміни відбулися протягом перших семи днів експерименту. Автор дослідження Адріан Лопресті зазначив, що шафран також є ефективним фармацевтичним антидепресантом, тому допомагає пацієнтам з депресією (легкого та середнього ступеня тяжкості).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини