Головна Новини Дозвілля психологія Вчені довели, що надлишок вільного часу шкодить нашій психіці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені довели, що надлишок вільного часу шкодить нашій психіці

Щоб перевірити ці результати, автори роботи провели два онлайн-експерименти за участю понад 6000 чоловік

14 вересня 2021, 05:25
Поділіться публікацією:

Дослідники з Пенсільванського університету і Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі вивчили дані понад 21 700 чоловік, які взяли участь в дослідженні вільного часу в період з 2012 по 2013 рік. В рамках цієї роботи добровольців просили докладно розповідати про те, що вони роблять протягом 24 годин, і повідомляти про своє самопочуття, пише Daily Mail. Команда також проаналізувала дані 13 600 працюючих американців, які взяли участь в Національному дослідженні зміни робочої сили в період з 1992 по 2008 рік.

Вчені довели, що надлишок вільного часу шкодить нашій психіці

Відпочинок (фото з відкритих джерел)

Використовуючи отриману інформацію, дослідники виявили, що більше вільного часу було пов'язано з хорошим достатком, але тільки до певного моменту. Щоб перевірити ці результати, автори роботи провели два онлайн-експерименти за участю понад 6000 осіб. У першому експерименті добровольців попросили уявити, що у них є 15 хвилин, 3,5 години або 7:00 вільного часу в день протягом як мінімум шести місяців. Потім їх попросили повідомити, скільки задоволення і щастя вони отримають. Ті, у кого було всього 15 хвилин або 7:00 вільного часу в день, сказали, що їх самопочуття було б значно гірше, ніж у тих, хто мав у своєму розпорядженні 3,5 годинами.

Нагадаємо, туристична галузь опинилася в екстремальних умовах через пандемію коронавірусу. Так, туристи кардинально змінили підхід до вибору країн для відпочинку. У першому півріччі 2021 поступово відновилися туристичні потоки, як для України, так і для світу в цілому. Люди істотно переосмислили туристичні маршрути і підвищили рівень внутрішніх поїздок в усьому світі.

Як повідомили в Державному агентстві розвитку туризму України, в першому півріччі 2021 українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж минулого року. Всього виїхало 5,7 млн українців. Улюблені туристичні напрямки, як і було раніше — Туреччина (становить 774 тис.) І Єгипет (кількість туристів збільшилася на 88% і досягає 705 тис.).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини