Головна Новини Дозвілля психологія У МОЗ розвінчали головний міф про лікування похмілля
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розвінчали головний міф про лікування похмілля

У світі є чимало речей, які гірші за похмілля

29 грудня 2021, 01:00
Поділіться публікацією:

Похмілля – стан, який мучить вас після вдалого вечора. Тільки досі існує популярний міф із цього приводу, який потрібно розвіяти. Міністерство охорони здоров'я України розповіло громадянам, що потрібно робити у цьому стані, і що зовсім не допомагає. У світі є чимало речей, які гірші за похмілля, але в цьому стані якось не доводиться порівнювати. Так що саме час зруйнувати безглуздий міф про похмілля, а також беріть на замітку кілька реально дієвих способів, щоб ранок після гулянки був не таким важким.

У МОЗ розвінчали головний міф про лікування похмілля

Похмілля - фото з відкритих джерел

Алкоголь – це шкідливо

Не слід забувати, що алкоголь дуже шкідливий. Він призводить до інтоксикації організму. Спиртне негативно впливає на роботу нервової системи, токсично впливає на травну та серцево-судинну системи, підвищує ризик розвитку раку. Щорічно 3 млн людей у всьому світі помирають внаслідок згубного впливу алкоголю.

Чому виникає похмілля

Похмілля в основному виникає через зневоднення організму. Алкоголь – це сильний сечогінний засіб. Ось чому так часто хочеться в туалет, коли ви п'єте. Під час сну процес виведення алкоголю з організму та з ним води не зупиняється. Разом із зневодненням виводяться і корисні мінерали – електроліти. Вранці людина відчуває сильну сухість у роті, головний біль та втому. Спрагу також викликає підвищення рівня цукру в крові через вживання алкоголю.

Чому не потрібно пити розсіл

Багато українців вважають, що з похміллям чудово справляється розсіл, але це не так! Наукове дослідження показало, що таким методом істотно не змінюється рівень електролітів, виведених алкоголем з організму. Не забувайте, що надмірне та часте споживання розсолу шкодить здоров'ю. Зокрема, в розчині з-під солінь міститься багато солі, а це призводить до набряків, здуття живота та печії.

Людям із високим артеріальним тиском слід відмовитися взагалі від його вживання через високу концентрацію натрію в цьому напої. Також від вживання розсолу краще відмовитися людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, залежно від індивідуальності кожного організму, процес окислення етилового спирту відбувається з різною швидкістю , а іноді один святковий вечір, супроводжується надмірним споживанням алкоголю, досить нанести шкоду здоров'ю. При цьому найбільша небезпека виходить не тільки від самого отруєння, а й від загального ослаблення захисних сил організму та загострення хронічних захворювань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини