Головна Новини Дозвілля психологія "Тривожні дзвінки": які фрази не можна ігнорувати у стосунках
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тривожні дзвінки": які фрази не можна ігнорувати у стосунках

Доктор психології Шарі Стайнс перерахувала список фраз, які не можна пропускати повз вуха, перебуваючи у стосунках

22 лютого 2022, 20:00
Поділіться публікацією:

Побудувати гармонійні стосунки буває досить складно, тому що все частіше люди стикаються з аб'юзом, який призводить до психологічних проблем. Експерт Шарі Стайнс розповіла, за якими ознаками можна розпізнати емоційне насильство та які фрази партнера мають насторожити.

"Тривожні дзвінки": які фрази не можна ігнорувати у стосунках

Що не можна ігнорувати у стосунках (фото з відкритих джерел)

Психолог зазначила, що, на перший погляд, партнер може здаватися абсолютно "нормальним", але він використовуватиме будь-яку тактику та маніпуляції, щоб підірвати вашу самооцінку та отримати контроль. Ось які фрази часто використовують кривдники.

"Тобі неможливо догодити"

Експерти кажуть, що аб'юзери майстерно вміють маніпулювати іншими людьми, особливо другою половинкою. Він може сказати щось у дусі "дім виглядає не таким брудним, як минулого разу, коли ти прибирала". У цій фразі прихована непряма образа і коли інший партнер почне заперечувати, то йому у відповідь скажуть, що йому неможливо догодити.

"Ну і де тепер твої друзі?"

Дуже часто аб'юзери роблять так, щоб ізолювати свою "жертву" від інших, позбавляючи цим підтримки й навіть особистого простору. Потім починають психологічний тиск, демонструючи, наскільки у вас погані друзі, а він/вона — хороший.

"Ти не знаєш, про що говориш"

Психолог каже, що, вимовляючи подібну фразу, партнер хоче психологічно натиснути на вас, щоб ви засумнівалися у власних переконаннях та спогадах.

"Моя колишня (колишній) був кращим за тебе"

Ніхто не любить, коли його порівнюють з іншими, особливо з колишніми коханими, адже це спосіб "зачепити" самооцінку та вдарити по вразливому місцю. Аб'юзери можуть порівнювати зовнішність, інтелект та інші якості, щоб присоромити партнера.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за допомогою яких ознак ви можете визначити, що будуєте стосунки з аб'юзером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини