Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Холодець – страва, яку слід готувати неквапливо. Однак його можна приготувати заздалегідь. Щоб холодець вийшов за смаком, як у бабусі, а не як у їдальні, слід знати кілька секретів його приготування.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Для хорошого жування необхідно взяти в магазині або на ринку ті частини туші, які мають високий вміст колагену: свинячі та яловичі ніжки (молоді, чистенькі, краще передні, а саме нижню частину), яловичі хвости, свинячі вуха. Як тільки бульйон закипів, робимо вогонь менше. Ретельно та терпляче знімаємо піну, доки вона не перестане утворюватися. Розкладаємо м'ясо в широкі низькі форми для колодця так, щоб воно рівномірно заповнювало їх шаром півтора-два сантиметри. Не захоплюйтеся хрящиками, зв'язками та шкірою! Про це пише aladka.
Нагадаємо, до сховища залишається найдешевшим м'ясом на українських ринках і в магазинах. Так, за даними Державної служби статистики, вартість кілограма курячої тушки минулого місяця становила в середньому 72 гривні. Філе обходилося дорожче – 117 гривень за кілограм. Найдорожче українцям доводилося платити за свинину, кілограм якої продавали в середньому за 123 гривні. А найдорожчим м'ясом в Україні продовжує залишатись яловичина. Кілограм продукції коштує в середньому 182 гривні. Зазначимо, що після новорічних та різдвяних свят у країні стрімко почали зростати ціни на м'ясо. Наприклад, вартість яловичого гуляшу зросла на три гривні порівняно з серединою грудня 2021 року.
У супермаркетах його продають за 236 гривень за кіло. Зросли ціни на свинячий шашлик. Якщо перед святами продукцію можна придбати за 142 гривні, то тепер кіло продають практично за 150 гривень.Новини