Головна Новини Дозвілля психологія Три секрети та один рецепт приготування ідеального холодця
commentss НОВИНИ Всі новини

Три секрети та один рецепт приготування ідеального холодця

Для хорошого жування необхідно взяти в магазині або на ринку ті частини туші, які мають високий вміст колагену

9 лютого 2022, 03:24
Поділіться публікацією:

Холодець – страва, яку слід готувати неквапливо. Однак його можна приготувати заздалегідь. Щоб холодець вийшов за смаком, як у бабусі, а не як у їдальні, слід знати кілька секретів його приготування.

Три секрети та один рецепт приготування ідеального холодця

Рецепт - фото з відкритих джерел

Для хорошого жування необхідно взяти в магазині або на ринку ті частини туші, які мають високий вміст колагену: свинячі та яловичі ніжки (молоді, чистенькі, краще передні, а саме нижню частину), яловичі хвости, свинячі вуха. Як тільки бульйон закипів, робимо вогонь менше. Ретельно та терпляче знімаємо піну, доки вона не перестане утворюватися. Розкладаємо м'ясо в широкі низькі форми для колодця так, щоб воно рівномірно заповнювало їх шаром півтора-два сантиметри. Не захоплюйтеся хрящиками, зв'язками та шкірою! Про це пише aladka.

Нагадаємо, до сховища залишається найдешевшим м'ясом на українських ринках і в магазинах. Так, за даними Державної служби статистики, вартість кілограма курячої тушки минулого місяця становила в середньому 72 гривні. Філе обходилося дорожче – 117 гривень за кілограм. Найдорожче українцям доводилося платити за свинину, кілограм якої продавали в середньому за 123 гривні. А найдорожчим м'ясом в Україні продовжує залишатись яловичина. Кілограм продукції коштує в середньому 182 гривні. Зазначимо, що після новорічних та різдвяних свят у країні стрімко почали зростати ціни на м'ясо. Наприклад, вартість яловичого гуляшу зросла на три гривні порівняно з серединою грудня 2021 року.

У супермаркетах його продають за 236 гривень за кіло. Зросли ціни на свинячий шашлик. Якщо перед святами продукцію можна придбати за 142 гривні, то тепер кіло продають практично за 150 гривень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини