Головна Новини Дозвілля психологія Три етапи дитячої закоханості: як реагувати батькам
commentss НОВИНИ Всі новини

Три етапи дитячої закоханості: як реагувати батькам

В 4 - 5 років ваша дитина може прийти додому і сказати: «Я люблю цього хлопчика / дівчинку і ми хочемо одружитися!» Саме в цьому віці син також може сказати, що любить вас, і коли виросте - обов'язково на вас одружиться. Або дочка може хотіти вийти заміж за свого тата

14 грудня 2020, 15:16
Поділіться публікацією:


Три етапи дитячої закоханості: як реагувати батькам

Фото: fotokto.ru

У цьому віці максимально активно в правій півкулі розвиваються зони, які відповідають за відчуття та емоції. Щоб добре ними опанувати, до дітей приходить перший досвід закоханості. Тут важливо розуміти, що коли дитина каже, що закохана — вона знаходиться на піку тих почуттів, які відчувають дорослі люди: малюк страждає, переживає, хоче бачити об'єкт своєї любові, проводити з ним весь свій час, планує, що буде далі.

Як правильно реагувати батькам?

Обов'язково підтримаєте малюка — ніколи не насміхайтеся та не жартуйте над цією темою. Також не варто називати маленьких дітей нареченим і нареченою — просто слухайте дитину, будьте хорошим співрозмовником і другом у цей момент. Від того, як пройде перша закоханість, і яку підтримку отримає дитина в цьому віці, часто залежить те, як пізніше в житті вона буде реагувати на подібні почуття та емоції.

Шкільна любов

Наступний етап, з яким зустрічаються батьки — дитяча закоханість, яка настає у віці близько 10 років. Дитина може сказати, що любить свою вчительку, але швидше за все, вона скаже, що закохана (ий) в одного зі своїх однокласників. У цьому віці дитина вже не буде кричати про свою любов на весь світ, бо любов у початковій школі часто здається чимось ганебним для дитини — над цим жартують однолітки, можуть навіть обзивати й ображати. Станьте для дитини тією людиною, яка вміє уважно слухати, підтримувати та порадіти за неї.

Любов або закоханість?

Закоханість — почуття швидко проходять, любов — те, що можна пронести через усе життя. Іноді, щоб зрозуміти, що таке любов, потрібно багато-багато раз відчути почуття закоханості. Коли ваша вже доросла дитина (18-25 років) скаже, що серйозно закохана, що вона знайшла людину, з якою хоче прожити усе своє життя, знову порадійте за неї! Ніколи не варто оцінювати по-своєму, підходить ця людина вашій дитині чи ні.

Важливо також стати правильним прикладом для своєї дитини, а для цього потрібно бути закоханою в життя й у свого супутника життя — для того, щоб ваш малюк навіть у найменшому віці розумів, як взаємодіють закохані люди, як поважати та слухати один одного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини