Головна Новини Дозвілля психологія Шкідливі ранкові звички, що сприяють ожирінню
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкідливі ранкові звички, що сприяють ожирінню

Деякі звичні для нас вранці речі можуть сприяти утворенню зайвої ваги

14 січня 2021, 20:25
Поділіться публікацією:

Те, як ми починаємо свій день, зазвичай позначається на всьому подальшому дні. Про свою продуктивність і самопочуття люди здатні судити ледь не відразу після пробудження. Але чи всі звичні для ранку речі такі корисні? Є деякі звички, які можуть "допомогти" набрати зайву вагу, так що, можливо, від них слід відмовитися.

Шкідливі ранкові звички, що сприяють ожирінню

Деякі ранкові звички можуть "допомогти" набрати вагу. Фото із відкритих джерел

1. Занадто тривалий сон

Нормою сну для дорослої людини вважається 7-8 годин на добу. Постійний недосип або ж, навпаки, пересип можуть стати причиною збільшення ваги. Якщо ви спите занадто довго, то і снідатимете пізно — а це впливає на ваш метаболізм.

Дослідження стверджують, що люди, які спали 9-10 годин щодня, на 21% більш схильні до ожиріння, ніж люди, які "відсипають" звичну норму.

2. Ранок без води

Вода — "двигун" безлічі біологічних функцій в організмі. Вона безпосередньо впливає на ефективність метаболізму, що дозволяє знищуватися більшій кількості калорій. Нестача води може спровокувати зневоднення і уповільнення обміну речовин. Як результат — ваша талія "росте". Так що краще починати свій ранок зі склянки теплої води. І не забувайте пити воду протягом дня.

3. Неправильна їжа

Сніданок є дуже важливим прийомом їжі. Якщо ви з ранку їсте продукти, де багато білка, це може допомогти в боротьбі із зайвими "кеге". Але більшість людей ігнорують цю просту істину. Уникайте на сніданок страв із високим вмістом жирів і натрію. В іншому випадку — не нарікайте на здуття, що "супроводжуватиме" вас чи не весь день.

4. Перегляд ранкових новин під час їжі

Звичайно, зранку хочеться дізнатися про все, що відбувається в країні і світі. Але їсти "під телевізор" не рекомендується. Ця звичка змушує нас їсти більше, а жувати менше, що знову ж таки провокує зростання ваги. Їжте повільно і уважно, ретельно пережовуючи їжу.

5. "Жирний" кави

Кавомани дуже легко можуть набрати вагу, якщо питимуть вранці улюблений напій із жирними вершками і цукром. Якщо хочете схуднути, обмежтеся темною кавою або ж виберіть будь-яку рослинну молоко — соєве, мигдалеве і т.п.

6. Відсутність тренувань

Дослідження стверджують, що спортивні ранкові тренування допомагають людям спалювати більше жиру і сприяють схудненню. До того ж, при фізичних навантаженнях стимулюється кровообіг, а організм набуває заряд бадьорості. Робіть просту зарядку або бігайте — це допоможе тримати себе в формі.

Раніше "Коментарі" ділилися добіркою цитат, які обов'язково зроблять ваше ранок добрим.

Також на порталі можна докладніше дізнатися, як ранковий секс впливає на просування кар'єрними сходами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини