Головна Новини Дозвілля психологія Шість несподіваних продуктів для хорошого сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість несподіваних продуктів для хорошого сну

Волоський горіх - багате джерело триптофану, амінокислоти, сприяє виробленню необхідної для здорового сну

17 вересня 2021, 05:50
Поділіться публікацією:

Ці продукти ідеально підходять для вечері. Вони не тільки добре насичують, але і покращують сон.

Шість несподіваних продуктів для хорошого сну

Сон (фото з відкритих джерел)

Хороші новини для тих, хто сидить на дієті, — один з найпопулярніших компонентів легких салатів, латук, є незамінним помічником у боротьбі з безсонням, пише milkalliance.


Волоський горіх — багате джерело триптофану, амінокислоти, сприяє виробленню необхідної для здорового сну рівня серотоніну й мелатоніну (ці гормони відповідають за наш біологічний годинник і відчуття часу). Саме ці дві речовини допомагають нормалізації добових ритмів, швидкому засипанню і міцному сну.


Ківі містить всього 42 ккал і значна кількість поживних речовин, в тому числі 71% вітаміну С від добової норми для дорослої людини. Хоча банани зазвичай вважаються їжею, підвищує енергію, вони багаті магнієм, який розслаблює м'язи, а також містять серотонін і мелатонін, які також сприяють сну.

Якщо вірити свіжим дослідженням, стакан вишневого соку перед сном допомагає швидше опинитися в світі мрій. Вся справа в тому, що вишня підвищує рівень мелатоніну в організмі. Існує думка, що вживання білого рису за одну годину до сну може поліпшити його якість.


Нагадаємо, якщо у вас почалися проблеми зі сном, то не поспішайте приймати лікарські засоби і різні добавки, спробуйте вирішити питання за допомогою певних продуктів, багатих мелатонином (гормоном сну). Що варто додати в раціон? Мигдаль Цей горіх корисно їсти перед сном, оскільки він містить корисні речовини, зокрема магній і кальцій, які сприяють м'язовому розслабленню і виробленню організмом мелатоніну. А ще продукт багатий на клітковину і корисні жири. Вишня Дослідники з'ясували, що вживання вишні перед сном також підсилює вироблення мелатоніну, який регулює циркадні ритми організму. При чому, можна вживати не тільки свіжі, але й сушені плоди, а також натуральний вишневий сік.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини