Головна Новини Дозвілля психологія Що заважає розпочати нове життя з понеділка: поради для тих, хто не хоче відкладати зміни на потім
commentss НОВИНИ Всі новини

Що заважає розпочати нове життя з понеділка: поради для тих, хто не хоче відкладати зміни на потім

Змінити своє життя можна, однак для цього потрібен рік

16 вересня 2024, 18:22
Поділіться публікацією:

Хто не обіцяв собі з понеділка, з початку весни, літа, осені, з Нового року почати нове життя, яке значно кращим, яскравішим тощо. Однак лише одиниці дійсно втілюють свої мрії в життя, решта ж продовжує чекати вдалого моменту, насправді втрачаючи час. Портал “Коментарі” повідомляє, що потрібно зробити, щоб омріяні зміни втілити в життя. 

Що заважає розпочати нове життя з понеділка: поради для тих, хто не хоче відкладати зміни на потім

Ілюстративне фото

Перш ніж розглядати кроки до зміни, варто визначити, а що ж заважає втілити плани. Спеціалісти визначають декілька проблем. 

1. Орієнтація на далеких цілях, які чітко не окреслені, та без розуміння, які кроки ведуть до кінцевого результату. Саме ці, здавалося, невеликі, однак щоденні кроки допомагають досягти мети. 

2. Відсутність чіткого плану. Тут варто пропрацювати весь шлях до мети. Великі завдання психологи радять розбивати на менші, які виконувати буде легше. Також важливо встановити терміни виконання. 

3. Нещирість цілей. Складно втілити ту мету, яка не дуже й потрібна, а нав'язана суспільством.

4. Відсутність мотивації. Якщо мета нав'язана, то людина підсвідомо чинить опір реалізації.

5. Перенавантаження. Тут варто не братися за декілька справ, адже їх складно буде виконати. 

6. Відсутність підтримки. Моральна підтримка має велике значення, особливо на початку “глобальних змін”. Тут не варто засмучуватися, адже нові ідеї можуть сприйняти не всі близькі. Варто знайти коло однодумців і разом рухатися до мети. 

З чого почати, щоб змінити своє життя. Психологи впевнені, що змінити своє життя можна і на це достатньо одного року. Для цього радять виконувати наступні ключові кроки:

1. Сформулюйте чітку мету.

2. Розбийте мету на дрібні кроки.

3. Створіть план дій з чіткими термінами.

4. Знайдіть мотивацію.

5. Не перенавантажуйте себе.

6. Шукайте підтримку.

7. Будьте послідовні.

8. Не здавайтеся.

Спеціалісти попереджають, щоб змінити життя потрібно налаштовуватися на марафон. Варто бути готовими до труднощів, однак не варто впадати у відчай та продовжувати рух до мети. “Пам'ятайте, що навіть маленькі кроки ведуть до великої мети. Повірте у себе — і у вас все вийде", — головна порада психологів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як зберегти здоров'я та не зіпсувати відпочинок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини