Головна Новини Дозвілля психологія Що треба встигнути до Нового року: рекомендації психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Що треба встигнути до Нового року: рекомендації психолога

У списку є і стандартна порада повернути все позичене

11 грудня 2020, 12:19
Поділіться публікацією:








Метушня перед Новим роком завжди змушує людей забути про чимало важливих речей. Відомий психолог Марія Разбаш розповіла, що обов’язково варто зробити перед святом.

Що треба встигнути до Нового року: рекомендації психолога

Обираючи подарунки на Новий рік, не забудьте про презент для себе. Фото: Depositphotos

 

Позбудьтеся старого непотребу

Психолог стверджує, що зустріч Нового року — це зустріч із новими можливостями та враженнями, яким потрібен простір. Саме тому вона рекомендує позбавитися старих речей та будь-якого непотребу, що зазвичай займає значну частину житла. До речі, не обов’язково одразу нести такі речі на смітник: можливо, серед них знайдеться щось, що може стати в пригоді комусь зі знайомих. Або ж віддайте речі на благодійність.

 

Скажіть обтяжливим стосункам "ні"

Мабуть, у кожної людини в житті є люди, стосунки із якими нагадують Дамоклів меч, що висить над головою. Таке спілкування не приносить жодних позитивних емоцій, але з якихось причин ми не можемо його припинити. Марія Разбаш певна: такі стосунки слід завершити і відпустити. У Новому році треба продовжувати підтримувати лише ті зв’язки, що не обтяжують.

 

Поверніть борги

Спеціалістка пояснює, що підсвідомо із боргами ми можемо забрати у Новий рік і старі проблеми. Саме тому варто обов’язково віддати все позичене, що встигли назбирати за 12 місяців. Між іншим, звільнитися треба не лише від грошових боргів, а й від обіцянок — які ви дали, але не виконали.

 

Почистіть свій комп’ютер

Ймовірно, навіть у найбільш прискіпливого користувача ПК знайдеться папка із непотрібними файлами. Психолог радить обов’язково видалити подібні речі із комп’ютера. Теж саме стосується різних ігор, на які витрачається аж надто багато сил та часу. Слід зібратися із думками і просто натиснути Delete на файлах, що не становлять жодної цінності. Між іншим, почистити можна не тільки ґаджет, а й електронну пошту.

 

Підбийте підсумки року, що минає

Марія Разбаш вважає, що добрі події слід закарбовувати в пам’яті. Тому виділіть собі час напередодні Нового року, озбройтесь ручкою та блокнотом і запишіть усе, чим для вас був важливим цей рік. Окремо рекомендують занотувати і сумні події. Мовляв, це також досвід, і за нього слід бути вдячними, як і за все хороше.

 

Зробіть подарунки собі та своїм близьким

Шукати презенти перед Новим роком для рідних, друзів, знайомих — це звично. Але нехай цьогоріч обрані вами подарунки будуть невеличкими, не надто дорогими, але принесуть приємність тим, кого ви хочете здивувати. А ще не забудьте про себе коханого! Приділіть собі цілий день, коли ви зможете зайнятися лише тим, що приносить вам задоволення. Знаходити час для себе — дуже важливо.

 

Спробуйте себе у благодійності

На початку матеріалу уже згадувалося про благодійні вчинки, але Марія Размаш виділяє це ще й окремим пунктом. Вона рекомендує особливо придивитися до свого оточення. Можливо, ви згадаєте когось самотнього, хто навряд отримає вітання чи подарунок до Нового року. Віднайдіть можливість подарувати таким людям святкове диво.

 

Загадайте новорічне бажання

Погодьтеся, ми не завжди встигаємо оформити власне бажання під час бою новорічних курантів. Тому психолог рекомендує змінити підхід до формулювання мрії. Можна заздалегідь зробити спеціальний колаж — із вирізаними із журналів зображеннями бажаних предметів. Або ж слід написати цілий список бажань на Новий рік і зберігати його всі наступні 365 днів. Цікаво, що більшість із них і справді здійснюється за рік.


Раніше "Коментарі" поділилися рецептом різдвяного домашнього глінтвейну та розповіли про користь мандаринів у боротьбі з депресією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Алексей

15 грудня 2020, 04:40

Новый год, новые возможности. "Все психологи" правы, нужно начинать новый год с чего то нового. Но как справиться с предновогодней депрессией?


Новини