Головна Новини Дозвілля психологія Самотність збільшує обсяг мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Самотність збільшує обсяг мозку

В результаті тривалого самотності зростає обсяг сірої речовини мозку, якщо порівнювати з показниками у людей, які не зіткнулися з самотністю

22 грудня 2020, 00:44
Поділіться публікацією:

Дослідження вчених показали, що самотність корисно для мозку. З'ясувалося, що самотні люди частіше демонструють підвищену активність мозку в областях, пов'язаних зі спогадами, роздумами про інших людей і плануванням майбутнього, тобто з уявою. Через самотність, або через те, що людина тривалий час перебуває один, змінюється особлива мережа мозку, яка бере участь у формуванні пам'яті і соціального пізнання.

Самотність збільшує обсяг мозку

ФОТО: З відкритих джерел

Учені з американського університету Макгілла виявили, що цей ефект проявляється досить сильно: в результаті тривалої самотності зростає обсяг сірої речовини мозку, якщо порівнювати з показниками у людей, які не зіткнулися з самотністю, які живуть сім'ї. В результаті вчені прийшли до висновку, що самотність може бути дуже корисним для людини, це стан активно розвиває таку якість як креативність.

Але водночас затяжна самотність шкідливо, все добре в міру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, що дослідники з університетів Йорка, Ліверпуля та Ньюкасла прийшли до висновку про те, що самотність підвищує ризик смерті від інфаркту або інсульту майже на третину. Ефект соціальної ізоляції подібний до того впливу, який чинить на людину тривожний стан або робочий стрес. Вчені проаналізували інформацію більш ніж по 181 тисячі осіб і виявили, що самотність і ізоляція збільшують ризик хвороб серця на 29%, а інсультів на 32%. У Великобританії навіть говорять про тиху епідемії самотності серед людей похилого віку. Більш ніж половина жителів країни старше 75 років живуть одні, і близько мільйона британців страждають від самотності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://club-tm.ru/
comments

Обговорення


Новини