Головна Новини Дозвілля психологія Психологи пояснили, чому важливо снідати всією родиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи пояснили, чому важливо снідати всією родиною

Спільні сніданки допомагають зміцнити сім'ю і поліпшують здоров'я

1 липня 2020, 09:50 comments2182
Поділіться публікацією:

Збиратися всією сім'єю за сніданком, обідом або вечерею — хороша і корисна традиція. У багатьох родинах ранок проходить в поспіху, стресі і хаосі, тому нормально поїсти не виходить. І це потрібно виправляти. Психологи розповіли, в чому важливість спільних сніданків. Про це повідомляє видання Kolobok.

Психологи пояснили, чому важливо снідати всією родиною

Формування здорових звичок

Сімейні звички мають велике значення. На прикладі батьків діти вчаться регулярно харчуватися вранці, а не обмежуватися чашкою чаю і бутербродом, котрий з'їли на ходу. Саме під час сніданку створюється атмосфера емоційного благополуччя, що  допоможе краще переносити всі труднощі впродовж дня.

Формування позитивного образу свого тіла

Американські дослідники стверджують, що сніданки в родинному колі позитивно впливають на розвиток дитини, особливо, підлітка. Діти позитивно сприймають себе і своє тіло, менш схильні до поганого впливу, соцмереж та іншого. Тобто у них більш стабільна і адекватна самооцінка.

Користь у довгостроковій перспективі

Якщо сніданок проходить у родинному колі, ви з більшою ймовірністю з'їсте щось дійсно корисне,  а не будете перекушувати на ходу або залишатися голодним до обіду. Під час спільної трапези наш центр насичення в мозку встигне зрозуміти, що ви наїлися і, як наслідок, зменшити апетит найближчим часом. А дитина, можливо, пронесе через усе життя важливість цього ранкового ритуалу, коли можна присвятити час рідним і турботі про своє здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна чистити зуби відразу після сніданку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини