Головна Новини Дозвілля психологія Психологи назвали ключові аспекти, які потрібні людині для щастя
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи назвали ключові аспекти, які потрібні людині для щастя

Виявляється, всі проведені раніше досліди не мали загальної структури, яка могла хоч якось пояснити всі аспекти емоційного здоров'я людей

9 грудня 2020, 14:08
Поділіться публікацією:

Група фахівців з університету США провела нове дослідження, в ході якого вони з'ясували, що ж найбільше впливає на психологічне здоров'я суспільства, а також на їх рівень задоволеності власним життям. Вивчивши необхідну інформацію, вчені склали власну схему, за допомогою якої люди зможуть стати абсолютно щасливими.

Психологи назвали ключові аспекти, які потрібні людині для щастя

Ключові аспекти, які потрібні людині для щастя. Фото: unsplash. Radu Florin

Так, експерти заявили, що всі дослідження, які були проведені раніше, не мали загальної структури. Тому нова схема містить всі необхідні аспекти, які потрібні людині для емоційного здоров'я: обізнаність, увага і турбота, проникливість і цілеспрямованість.

Так, на першому місці в цій схемі — обізнаність. Вона потрібна для того, щоб людина навчилася розуміти свої внутрішні почуття і сигнали. Це надалі допоможе позбутися стресу, замінивши його позитивними і приємними емоціями.

А ось проникливість допомагає краще розуміти всі психологічні процеси.

Турбота і увага до інших людей покращують соціальні відносини, максимально знижуючи ризики появи психологічних розладів.

Цілеспрямованість — це запорука гарної пам'яті та "тренування" психологічної стійкості у людини. А це в майбутньому точно стане в пригоді.

Психологи підсумували, що перераховані вище аспекти — це ключ до того, щоб стати щасливим і зробити своє життя саме таким, яким ви хочете його бачити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що насправді впливає на рівень нашого терпіння. Японські вчені провели нове наукове дослідження, в ході якого їм вдалося з'ясувати, що ж насправді впливає на рівень нашого терпіння. Виявляється, що за це відповідає гормон серотонін. Він "диктує" нашій свідомості, як нам відреагувати на ту чи іншу ситуацію: спокійно почекати чи не терпіти більше ні хвилини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини