Головна Новини Дозвілля психологія Психологи дали дієві поради, які допоможуть розпізнати маніпуляторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи дали дієві поради, які допоможуть розпізнати маніпуляторів

Маніпулятори дуже добре вміють маскуватися, говорять психологи. Проте, як пише видання HackSpirit, є кілька лайфхаків, які допоможуть їх розпізнати і не стати жертвою

14 березня 2024, 21:09
Поділіться публікацією:

Як відзначають психологи, абсолютно всі маніпулятори в розмові використовують 9 фраз, які дозволяють безпомилково зрозуміти, що перед вами людина, яка хоче вас використати.

Психологи дали дієві поради, які допоможуть розпізнати маніпуляторів

Як розпізнати маніпулятора

Перша фраза – "цього ніколи не було". Маніпулятори можуть впевнено заявити, що події, які ви спостерігали, ніколи не відбувалися. Також вони зазвичай говорять, що не повідомляли людині чогось, хоча насправді говорили. Такі дії маніпулятор здійснює, щоби змусити людину засумніватися у своїй пам’яті. А це у свою чергу допомагає маніпулятору контролювати свою жертву.

Друга фраза – "подивися, що ти змусив мене зробити". Таким чином маніпулятор намагається перекласти свою вину на іншого, нав’язуючи думку, що його провини ні в чому немає, і хтось інший має відповідати за їх поведінку.

Третя фраза – "я не можу зробити це без тебе". Маніпулятор просто хоче отримати допомогу просто так. Саме тому він спокійно може збрехати, що чогось не знає, не вміє чи не розуміє, з надією, що його безпорадність розчулить жертву.

Четверта фраза: "після всього, що я для тебе зробив". Маніпулятор завжди хоче нав’язати своїй жертві почуття провини. Найчастіше цей прийом використовують у романтичних стосунках, коли один із партнерів розповідає, на які ж "жертви" він пішов заради іншого, щоб змусити його чи її виконувати свою волю.

П’ята фраза: "ти досить розумний для людини, яка не вчилася в університеті" чи "ти маєш чудовий вигляд для свого віку", "дивно, що в тебе так добре виходить". На перший погляд, всі ці фрази виглядають як комплімент, але це не так. Всі вони говоряться для того, щоби принизити жертву і маніпулятор хоче цього досягти.

Шоста фраза: "це не моя провина". Так, маніпулятор завжди зайде спосіб, щоб уникнути відповідальності і перекласти вину на когось іншого.

Сьома фраза: "ти проводиш із ними занадто багато часу". Нею маніпулятор хоче прив’язати до себе жертву, вказуючи що вона забагато проводить часу з друзями, родиною. Маніпулятор хоче, щоб жертва належала тільки йому, тоді її буде набагато простіше контролювати.

Восьма фраза: "я не знаю, що робитиму без тебе". Маніпулятори не хочуть розривати стосунки і навіть можуть пригрозити, що собі щось заподіють. Проте – це не так.

Дев’ята фраза: "ти єдиний, хто мене розуміє". Маніпулятор хоче полестити жертві і прив’язати її до себе, викликаючи почуття особливості.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як розпізнати психопата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aress

14 березня 2024, 22:30

Сумасшедший секс несколько часов подряд, сильная эрекция, яркие оргазмы, много спермы и повышенный тестостерон и безопасно в любом возрасте! Не упустите свой шанс сделать свой секс незабываемым:----- https://use.my/eralis


Новини