Головна Новини Дозвілля психологія Поведінка дволіток: звідки стільки агресії
commentss НОВИНИ Всі новини

Поведінка дволіток: звідки стільки агресії

Чому дворічні малюки стають агресивними, і як батькам впоратися з такою поведінкою

13 січня 2021, 11:22
Поділіться публікацією:

Примітивні мовні навички, шалене бажання стати незалежним і імпульсивність роблять дітей у віці 2 років фізично агресивними щодо оточуючих людей. Удари і укуси є частиною нормального розвитку, через те, що дворічні діти зосереджені на "мені" і "моє".

Поведінка дволіток: звідки стільки агресії

Агресія у дітей. Фото: psychologos.ru

Що ви можете зробити:

Реагуйте швидко. Постарайтеся негайно відповісти, коли побачите, що ваша дитина стає агресивною. Не чекайте, поки малюк вдарить свого брата втретє — відразу повідомте дитині, якщо вона зробила щось не так.

Видаліть малюка з ситуації на короткий тайм-аут. Для 2-річної дитини навіть декількох секунд може бути достатньо. Ідея полягає в тому, щоб малюк пов'язав свою поведінку з наслідком і з'ясував, що якщо він вдарить або вкусить, він пропустить гру.

Незалежно від того, наскільки сильно ви гнівайтесь, намагайтеся не кричати, не застосовувати силу і не ображати свого малюка. Замість цього спокійно поясніть дитині, що словесна і фізична агресія — не ваші методи прояви емоцій.

Дотримуйтеся плану. Намагайтеся однаково кожен раз реагувати на агресивні дії дитини — чим більш передбачуваними ви будете, тим швидше ви налаштуєте шаблон, який ваша дитина буде впізнавати та очікувати.

Запитайте малюка, чи може він пояснити, що викликало його спалах гніву. Поясніть дитині, що іноді цілком природно відчувати почуття злість, але недобре битися або кусати дітей. Заохочуйте свого малюка знайти кращий спосіб виразити свої емоції, наприклад, кидати м'яч, тупати ногою, звернутися до дорослого за допомогою або навіть просто сказати своєму товаришеві, що він неправий.

Нагородіть дитину за хорошу поведінку. Замість того щоб весь час звертати увагу на дитину тільки тоді, коли вона помиляється, постарайтеся зловити її позитивні дії — якщо малюк попросить іншу дитину поступитися йому гойдалкою, а не штовхне її, наприклад. Хваліть малюка щедро — так дитина скоро зрозуміє, наскільки могутня ввічливість.

Проводьте менше часу перед екраном. Безневинні мультфільми та інші, так звані, дитячі шоу часто рясніють криками, погрозами, поштовхами і ударами. Тому намагайтеся стежити за програмами, які дивиться ваш 2-річний малюк.

Раніше "Коментарі" писали про те, як правильно мотивувати дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини